Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, 15:05

-A +A

Ο αιγυπτιακός τύπος για τη συνάντηση του υπ. Αρχαιοτήτων με Μενδώνη, Θεοχάρη

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, 15:05
Ο αιγυπτιακός τύπος για τη συνάντηση του υπ. Αρχαιοτήτων με Μενδώνη, Θεοχάρη
-A +A

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που παρουσιάζει ο αιγυπτιακός Τύπος για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα, ο υπουργός Αρχαιοτήτων και Τουρισμού της Αιγύπτου Χάλιντ Ελ Ανάνι, με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μεδώνη.

«Η Αίγυπτος και η Ελλάδα αναζητούν μεγαλύτερη συνεργασία στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού» γράφει στο τίτλο του ρεπορτάζ της η αγγλόφωνη «Egypt Today».

Η εφημερίδα αναφέρεται στη συνάντηση των υπουργών Τουρισμού των δύο χωρών. Παράλληλα, φιλοξενεί τη δήλωση του αιγυπτιακού υπουργείου, σύμφωνα με το οποίο οι συζητήσεις των δύο υπουργών στοχεύουν στην επαναδραστηριοποίηση μιας τριμερούς συμφωνίας του 2017 για τον τουριστικό κλάδο της κρουαζιέρας μεταξύ της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου.

Παράλληλα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον θρησκευτικό τουρισμό, στον οποίο οι Έλληνες τουρίστες επικρατούν, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της.

Από την πλευρά της, η ευρείας αναγνωσιμότητας αγγλόφωνη ιστοσελίδα της Sada El Balad κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη συνάντηση του Αιγυπτίου υπουργού με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Το ρεπορτάζ καταγράφει τις κοινές προσπάθειες των δύο χωρών για την καταπολέμηση της παράνομης εμπορίας και διακίνησης αρχαιοτήτων, που θέτουν πλέον στο στόχαστρό τους οι δύο υπουργοί.

Εξάλλου, το υπουργείο Αρχαιοτήτων και Τουρισμού της Αιγύπτου, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι οι κ.κ. Χάλιντ Ελ Ανάνι και Λίνα Μενδώνη συμφώνησαν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της μουσειακής εργασίας, καθώς επίκεινται και τα εγκαίνια του Ελληνορωμαϊκού Μουσείου στην Αλεξάνδρεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα