Νέα ήθη στο Μαξίμου, οι συναντήσεις που δεν μένουν κρυφές

Νέα ήθη στο Μαξίμου, οι συναντήσεις που δεν μένουν κρυφές

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Μέχρι τις 7 Ιουλίου και για τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια υπήρχε ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από τις κινήσεις ή τις επαφές του πρωθυπουργού με επιχειρηματίες. Με άλλα λόγια οι πολίτες ουδέποτε κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του κ. Τσίπρα ενημερώθηκαν για συναντήσεις που έκανε με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου.

Αντιθέτως στο πλαίσιο παραπολιτικών σχολίων ορισμένες από αυτές γίνονταν γνωστές «κατόπιν εορτής», με τα σχόλια να δίνουν και να παίρνουν και τις γάτες Ιμαλαΐων να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Φαίνεται όμως ότι η αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας, φέρνει την επικράτηση μίας άλλης προσέγγισης και σε αυτό το αρκετά «ευαίσθητο» ζήτημα. Είναι προφανές με βάση τα όσα καταγράφονται τις πρώτες είκοσι μέρες μετά τις εθνικές κάλπες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να περάσει τη δική του λογική και σε αυτόν τον τομέα, κάνοντας εμφανή τη διαφορά νοοτροπίας.

Με την νέα κυβέρνηση πλέον να έχει συμπληρώσει 19 μέρες ζωής, τέσσερις περιπτώσεις δείχνουν ότι κάτι αλλάζει...

- 25 Ιουλίου, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σπύρο Λάτση. Ένα τετ α τετ που δεν έμεινε κρυφό, αντιθέτως δημοσιοποιήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου λίγο πριν αρχίσει. Μία συνάντηση που στο άκουσμά της έκανε αίσθηση, καθώς ο κ. Λάτσης αποτελεί έναν επιχειρηματικό κολοσσό και η επίσκεψή του στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι είδηση πρώτου μεγέθους.

- 19 Ιουλίου, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του μεγάλου επενδυτικού ομίλου Fairfax Πρεμ Γουάτσα, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την σημαντική ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στη χώρα μας.

- 24 Ιουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης , παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, συναντήθηκε στο γραφείο του την πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Μία συνάντηση, η οποία έγινε και γνωστή ενώ δόθηκαν και συμπληρωματικά στοιχεία για το περιεχόμενο της.

- 13 Ιουλίου. Σε μία κίνηση που την μέρα εκείνη συζητήθηκε ιδιαίτερα, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε μέσω επίσημης διαρροής του Μεγάρου Μαξίμου να δημοσιοποιήσει την επιλογή του να κάνει ολιγόωρη ανάπαυλα, φεύγοντας από την Αθήνα για την Τήνο.

Πότε άραγε ήταν η τελευταία φορά που οι πολίτες ενημερώθηκαν για τον τόπο διακοπών έστω και ολίγων ωρών του πρωθυπουργού; Τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια κανείς δεν γνώριζε το πού πήγαινε ο πρόεδρος της κυβέρνησης έστω και για ένα Σαββατοκύριακο.

Σε κάθε περίπτωση η χώρα δικαιούται να ξέρει τα πάντα γύρω από τις κινήσεις του εκάστοτε πρωθυπουργού.

Υποστηρικτής αυτής της άποψης είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να υιοθετήσει το μοντέλο ευρωπαϊκών χωρών αλλά και της Αμερικής στο συγκεκριμένο ζήτημα.