ΝΔ: Προσλήψεις 250 οδηγών στον ΟΑΣΘ από... το παράθυρο

ΝΔ: Προσλήψεις 250 οδηγών στον ΟΑΣΘ από... το παράθυρο

Ενώ οι δημόσιες συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης καταρρέουν, η κυβέρνηση προσλαμβάνει 250 οδηγούς στον ΟΑΣΘ από το παράθυρο, αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές ΝΔ κ.κ. Γ. Γεωργαντάς και Κώστας Αχ. Καραμανλής, ενώ για το θέμα κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους οι δύο βουλευτές αναφέρουν πως «η Κυβέρνηση που κρατικοποίησε τον ΟΑΣΘ, οδηγώντας τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης στο χάος, ενέταξε σε άσχετο νομοσχέδιο τροπολογία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη (!) με την οποία προχωρά σε προσλήψεις οδηγών από το παράθυρο στον υπό εκκαθάριση Οργανισμό». 
 
«Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθεί με τις συνεχείς μειώσεις δρομολογίων και τον παροπλισμένο στόλο λεωφορείων», τονίζεται στην ανακοίνωση, «επιχειρεί να προσλάβει 250 ημέτερους, παρακάμπτοντας σκανδαλωδώς το ΑΣΕΠ». 
 
Οι δύο βουλευτές με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία, καλούν τον κ. Σπίρτζη να απαντήσει στα εξής:

- Γιατί ξεκινά η διαδικασία πρόσληψης σε έναν υπό εκκαθάριση Οργανισμό, δεδομένου ότι η ενεργοποίηση της διαδόχου εταιρείας θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι το Δεκέμβριο του 2019;  

- Για ποιο λόγο δεν ακολουθείται η παγιωμένη για το Δημόσιο διαδικασία επιλογής προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ;  

- Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός των οδηγών σήμερα και ποιον σκοπό εξυπηρετούν οι 250 επιπλέον προσλήψεις για έναν στόλο 360 οχημάτων;