8ος χρόνος, ημέρα 2475η
Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022

ΝΔ: Οι απαντήσεις για τις παρακολουθήσεις θα δοθούν με το δέοντα τρόπο

ΝΔ: Οι απαντήσεις για τις παρακολουθήσεις θα δοθούν με το δέοντα τρόπο
Φωτογραφία Αρχείου

«Η θέση της κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε ήδη από χθες, είναι ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης, στο πλαίσιο που θέτει ο νόμος και η φύση των ζητημάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία απαντώντας στις κατηγορίες που εξαπέλυσε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι απαντήσεις θα δοθούν με το δέοντα τρόπο και ήδη έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των συνεπειών του λανθασμένου χειρισμού που επιδείχθηκε. Η Κυβέρνηση χειρίζεται όλα τα θέματα, πόσω μάλλον τέτοια, με θεσμικό σεβασμό και με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, τηρώντας αυστηρά όσα ορίζει ο νόμος», διευκρινίζεται.

«Όσο και αν επιδιώκουν ορισμένοι δημιουργώντας σύγχυση να προκαλέσουν εντελώς ανυπόστατους συνειρμούς, οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης θα φανούν», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Απαντώντας μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι «κι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για Προανακριτική Επιτροπή, οι πολίτες διαθέτουν θεσμική μνήμη και θυμούνται ότι ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να στηρίζει Υπουργούς της Κυβέρνησης του οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος»