ΝΔ: Ο fake υπουργός Εξωτερικών ψεύδεται για την ψήφο των Ελλήνων της Μ. Βρετανίας

ΝΔ: Ο fake υπουργός Εξωτερικών ψεύδεται για την ψήφο των Ελλήνων της Μ. Βρετανίας

Σφοδρή επίθεση κατά του Γιώργου Κατρούγκαλου εξαπολύει η ΝΔ, κατηγορώντας τον ότι ψεύδεται για την ψήφο των Ελλήνων της Μ. Βρετανίας σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Με ανακοίνωσή της η ΝΔ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση κάνει «σκωτσέζικο» ντους τους Έλληνες της Βρετανίας σχετικά με το δικαίωμα ψήφου τους στις εκλογές, ενώ αναφερόμενη στον Γιώργο Κατρούγκαλο αναφέρει ότι ο fake ΥΠΕΞ δεν ντρέπεται να λέει ψέματα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει τα εξής:

«Ο κ. Κατρούγκαλος, αντί να συκοφαντεί για fake news ακόμη και κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ο κ. Βέμπερ, οφείλει να απαντήσει στο εξής απλό ερώτημα: Μπορεί σήμερα ένας Έλληνας κάτοικος της Μεγάλης Βρετανίας να εγγραφεί -όπως δικαιούται- στην Ελληνική Πρεσβεία για να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές; Η απάντηση είναι όχι, ό,τι και να λέει ο fake υπουργός των Εξωτερικών ο οποίος δεν ντρέπεται από χθες με ψέματα να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Οι συμπολίτες μας που κατοικούν στη Μ. Βρετανία δεν είναι δεύτερης κατηγορίας. Η κυβέρνηση όμως μια τους λούζει με παγωμένο νερό, ανακοινώνοντας επίσημα ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν, και μια με ζεστό, προαναγγέλλοντας ότι θα φέρει -κάποια στιγμή- ειδική νομοθετική ρύθμιση.

Φοβούμαστε ότι ειδικά ο κ. Κατρούγκαλος είναι ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος για να τους απαλλάξει από αυτό το σκωτσέζικο ντους».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο επικεφαλής του ΕΛΚ για τις ευρωεκλογές, Μάνφρεντ Βέμπερ, είχε χαρακτηρίσει ανησυχητικό και προβληματικό χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του ΕΛΚ για τις ευρωεκλογές, Μάνφρεντ Βέμπερ, το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί το Brexit ως δικαιολογία για να αρνηθεί σε 70.000 Έλληνες της Μ. Βρετανίας το δικαίωμα ψήφου.