Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, 14:12

-A +A

ΝΔ: Μείζονα ερωτήματα από τις αποκαλύψεις του Α. Ηλιόπουλου στον Φιλελεύθερο

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, 14:12
ΝΔ: Μείζονα ερωτήματα από τις αποκαλύψεις του Α. Ηλιόπουλου στον Φιλελεύθερο
-A +A

Μείζονα ερωτήματα γύρω από την πολιτική της κυβέρνησης στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό εγείρονται από τις καταγγελίες του επικεφαλής της Διεύθυνσης Υποδομών και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέα Ηλιόπουλου, στον Φιλελεύθερο, σημειώνει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις και να απαντήσει που πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ που ήρθαν στην Ελλάδα από ευρωπαϊκή και διεθνή βοήθεια για την διαχείριση του προσφυγικού, καθώς και τι έχει συμβεί με τα 52 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στο υπουργείο Άμυνας και για τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της OLAF. 

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται: 

«Οι δηλώσεις του επικεφαλής της Διεύθυνσης Υποδομών και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ανδρέα Ηλιόπουλου εγείρουν μείζονα ερωτήματα γύρω από την πολιτική της κυβέρνησης στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό. 
Ο πλέον αρμόδιος που έχει οριστεί από την ίδια την κυβέρνηση, καταγγέλλει αδιαφανείς διαδικασίες, κατασπατάληση κοινοτικών πόρων, ζητά την επέμβαση της Δικαιοσύνης και διαπιστώνει ότι “έχει χαθεί ο έλεγχος”.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις:

- Που πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ που ήρθαν στην Ελλάδα από ευρωπαϊκή και διεθνή βοήθεια για την διαχείριση του προσφυγικού;
- Ποιες Μ.Κ.Ο έλαβαν χρήματα, τι ποσά και τι απέγιναν αυτά;
- Τι έχει συμβεί με τα 52 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στο Υπουργείο Άμυνας και για τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της OLAF;
- Πώς σχολιάζει τις δηλώσεις του επικεφαλής της Διεύθυνσης Υποδομών και Ταυτοποίησης, αντιστράτηγου ε.α.  κ. Ανδρέα Ηλιόπουλου;
 
Καλούμε τη Δικαιοσύνη να κινήσει τη σχετική διαδικασία ώστε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια στη δυσώδη αυτή υπόθεση που εκθέτει τη χώρα και προσβάλλει τους Έλληνες».

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα