Ν. Φίλης: Επιχειρηματικά συμφέροντα εντός κι εκτός Ελλάδας θέλουν να μας ρίξουν

Ν. Φίλης: Επιχειρηματικά συμφέροντα εντός κι εκτός Ελλάδας θέλουν να μας ρίξουν

«Υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να ρίξουν η κυβέρνηση» δήλωσε ο πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης, εξαπολύοντας «καρφιά» κατά του Ιβάν Σαββίδη, τον οποίο «φωτογράφισε» λέγοντας ότι «Δεν είναι τυχαίο ότι στη χουλιγκανική, τραμπούκικη, φασιστική επιδρομή στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση από την ηγεσία της ομάδας του ΠΑΟΚ. Θέλουν κάποιοι να ρίξουν την κυβέρνηση; Ναι θέλουν».

«Υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να ρίξουν η κυβέρνηση. Ναι υπάρχουν και το γνωρίζουμε. Πιστεύω ότι εδώ υπάρχει μια μετακίνηση που δεν αφορά στην Ελλάδα και το  εξωτερικό. Και πολλά συμφέροντα έχουν σχέσεις εκτός Ελλάδος. Αν θέλουμε να σκεφτούμε συμπεριφορές επιχειρηματιών, πρέπει να δούμε τις διεθνείς και επιχειρηματικές τους διασυνδέσεις» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον Real.

«Δεν είναι τυχαίο ότι στη χουλιγκανική, τραμπούκικη, φασιστική επιδρομή στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση από την ηγεσία της ομάδας του ΠΑΟΚ. Θέλουν κάποιοι να ρίξουν την κυβέρνηση; Ναι θέλουν. Ότι υπάρχουν διαφορές και όχι απλώς αποκλίσεις που όμως ήταν δυνατόν σε κάποιο βαθμό να αντιμετωπιστούν, το βάζω σε συζήτηση. Αλλά αυτό οδηγεί σε κινήσεις που μπορούν να προκαλέσουν κυβερνητική κρίση. Αυτό είναι σαφές» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

Παράλληλα επεσήμανε ότι «δεν γίνονται τόσο αθώα τα πράγματα. Δεν ξυπνάει κάποιος και λέει ότι η συνείδησή του λέει άλλα. Μπορούν να διαμορφωθούν ευρύτερες πλειοψηφίες. Το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κυβερνάει τη χώρα προέκυψε ως εντολή των δύο κυβερνητικών αναμετρήσεων και δεν πιστεύω ότι η αλλαγή στο πιλοτήριο, πρέπει να γίνει όταν το αεροπλάνο είναι εν κινήσει».

«Δεν θέλω να μπω σε ζητήματα που αφορούν σε πραγματικά γεγονότα γιατί δεν γνωρίζω. Όταν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα μετά την ψήφο που πήρε η κυβέρνηση, έχουμε τέτοιες κινήσεις που είναι δυνατόν να δημιουργήσουν μια εικόνα αστάθειας είναι λογικό να σκεφτούμε μόνος του τώρα είδε ότι υπάρχει ηθικό πολιτικό ζήτημα για τον ίδιο; Δεν το γνώριζε πριν από μια εβδομάδα;» ανέφερε ο Νίκος Φίλης.

Στη συνέχεια ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι «γίνονται εκλογές και μπορούν να υπάρξουν διευρύνσεις. Το θέμα της αποστασίας έχει μια ιστορική φόρτιση. Είναι άλλο πράγμα να δημιουργούνται κινήσεις αποστασίας και αποσταθεροποίησης για να πέσει η κυβέρνηση και άλλο πράγμα να γίνουν αποχωρήσεις για να ενισχυθεί μια κυβέρνηση. Δεν πιστεύω ότι ο Σπύρος Δανέλλης θα έρθει κάπου. Συμφωνεί στο θέμα της συμφωνίας. Είναι ο ίδιος που ψήφισε την πρόταση μομφής. Πιστεύω ότι οι εμπνευστές τέτοιων ανόητων σχεδιασμών θα εκτιμήσουν την αντίδραση και τη αναποτελεσματικότητα τους».