Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, 17:04

-A +A

Manfred Weber: Δεν μπορούμε να καλωσορίζουμε τον κάθε πρόσφυγα

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, 17:04
-A +A

«Η Ελλάδα θα μπορούσε ήδη σήμερα να συμβάλλει σημαντικά στην επίλυση του προβλήματος με την πραγματοποίηση ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα, κάτι που δε συμβαίνει τώρα», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Manfred Weber, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Ο Manfred Weber, ο οποίος είναι μέλος του προεδρείου των Χριστιανοκοινωνιστών, αναφέρθηκε στο θέμα του ανώτατου ορίου προσφύγων στο οποίο επιμένει το κόμμα του και μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κρατίδιο της Βαυαρίας: «Πρέπει να δείτε ότι η Βαυαρία είναι από τα κρατίδια που πλήττονται περισσότερο. Εγώ προέρχομαι από την Κάτω Βαυαρία. Από την περιοχή γύρω από το Πάσαου. Εκεί καταφθάνουν οι πρόσφυγες και εμείς φτάνουμε στα όρια των δυνατοτήτων μας. Αυτή είναι η αντίληψη που επικρατεί εκεί και γι αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να συζητάμε το πώς θα χειριστούμε το προσφυγικό ζήτημα».

Ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε εκτενέστατα στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πολλές φορές ότι η χώρα δεν πράττει τα δέοντα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. «Η Ελλάδα θα μπορούσε ήδη σήμερα να συμβάλλει σημαντικά στην επίλυση του προβλήματος με την πραγματοποίηση ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα, κάτι που δε συμβαίνει τώρα. Σήμερα η Κομισιόν εξετάζει έκθεση για τις ελλείψεις στην Ελλάδα, οι οποίες δυστυχώς είναι σημαντικές.

Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Και επιμένω: δεν μπορεί να είναι λύση να λέμε ότι ανοίγουμε απλά τα ευρωπαϊκά σύνορα και να καλωσορίζουμε τον κάθε πρόσφυγα. Πρέπει να βρούμε μια μέση λύση μεταξύ ανθρωπιάς και μιας Ευρώπης που θέτει συγκεκριμένες ποσοστώσεις και σύνορα».

Όταν η συζήτηση έρχεται στις θαλάσσιες διασώσεις στο Αιγαίο, ο M. Weber κάνει λόγο για ευρωπαίους διασώστες γενικότερα: «Η θαλάσσια διάσωση δεν τίθεται προς συζήτηση και είμαστε περήφανοι ως Ευρωπαίοι που αυτή τη χρονιά σώσαμε στο Αιγαίο αλλά και στη Μεσόγειο δεκάδες χιλιάδες ζωές μέσω στρατιωτικών επιχειρήσεων. Και το γερμανικό λιμενικό βρίσκεται τώρα σε επιχείρηση στη Μεσόγειο για να βοηθήσει τους ανθρώπους. Όμως όταν φτάνουν οι άνθρωποι στη Λέσβο θα πρέπει να καταγράφονται. Αυτό για μήνες δεν συνέβαινε. Εκατοντάδες χιλιάδες πέρασαν στην Ευρώπη χωρίς να καταγραφούν».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα