Μ. Χρυσοβελώνη: Η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε

Μ. Χρυσοβελώνη: Η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε

Στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην απουσία της από τη συνεδρίαση της Κ.Ο των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα".

Συγκεκριμένα, η κα Χρυσοβελώνη υποστήριξε πως η απουσία της οφείλονταν σε ανειλημμένη υποχρέωση, ενώ δεν γνώριζε και την ατζεντα της συνεδρίασης της Κ.Ο των ΑΝΕΛ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είχε ζητήσει συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο, αλλά αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Σχετικά με το θέμα των Πρεσπών, η κα Χρυσοβελώνη ανέφερε ότι για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη Συμφωνία θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στη γείτονα χώρα, να έρθει το τελικό κείμενο στην Ελλάδα και στη συνέχεια όλοι θα πάρουν τις αποφάσεις τους, υπογραμμίζοντας ότι μετά τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Τσίπρα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Παράλληλα, η υφυπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως διαφωνεί με την χρήση του όρου «Μακεδονία» στη σύνθετη ονομασία, αλλά δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι υπάρχουν και θετικά σημεία και σίγουρα αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι στο παρελθόν.

Στη συνέχεια η κα Χρυσοβελώνη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον ΥΕΘΑ, γιατί μετά από δική του πρόταση συμπεριλήφθηκε στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά έσπευσε να τονίσει πως την τελική ευθύνη την έχει ο Πρωθυπουργός και μόνο.

Η υφυπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί αν τελικά επέλθει το «διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά μόνο αν της το ζητήσει ο κ. Τσίπρας, ενώ τις τελικές της αποφάσεις θα τις λάβει όταν θα έχει πλήρη εικόνα για το τελικό κείμενο των αλλαγών που θα περάσου από τη Βουλή της πΓΔΜ.

Κλείνοντας, η κα Χρυσοβελώνη σημείωσε πως η Κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει το έργο της, καθώς βρίσκεται στο πιο δημιουργικό κομμάτι της θητείας της πρέπει να ολοκληρώσει τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει.