Μ. Χρυσοβελώνη: Η βία κατά των γυναικών συνδέεται με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική

Μ. Χρυσοβελώνη: Η βία κατά των γυναικών συνδέεται με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική

Την άποψη ότι η οικονομική και η προσφυγική κρίση που χτύπησε τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα δημιούργησε προκλήσεις σε ό,τι αφορά την έμφυλη βία, εξέφρασε η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υποστηρίζοντας ότι η βία κατά των γυναικών και των παιδιών τους συνδέεται με τη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική.

Ειδικότερα, η κ. Χρυσοβελώνη, σε παρέμβασή της σήμερα σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες για τη βία κατά των γυναικών σημείωσε ότι "η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών αποτελεί σημαντική συνιστώσα του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων και μάλιστα σε καιρούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης αναδεικνύεται θέμα μείζονος σημασίας, καθώς αποτελεί τροχοπέδη για την προώθηση των γυναικών στην αγορά εργασίας και την εξέλιξή τους σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής ζωής".

"Στην Ελλάδα, η οικονομική κρίση που ακολουθήθηκε από μία βαθιά κοινωνική κρίση, και παράλληλα η διαχείριση του ζητήματος του προσφυγικού πληθυσμού, δημιούργησε ένα κλίμα εχθρικό προς τα θέματα ισότητας φύλων υπό την έννοια ότι θεωρηθήκαν ζητήματα μειωμένης σημασίας", ανέφερε η ίδια, προσθέτοντας ότι στην Ελλάδα "κληθήκαμε περισσότερο να αντιμετωπίσουμε ζητήματα βίας έναντι γυναικών λόγω οικονομικής και προσφυγικής κρίσης".

Σχολιάζοντας τη σημερινή εκδήλωση, η υφυπουργός Εσωτερικών δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "αποτελεί καλή είδηση ότι οι συζητήσεις για την αντιμετώπισή της έμφυλης βίας απασχολεί ξανά τα κορυφαία όργανα της ΕΕ".

"Η έμφυλη βία και ειδικότερα η βία κατά των γυναικών και των παιδιών τους είναι ένα φαινόμενο που εντάθηκε στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Συνεπώς, δεν είναι ασύνδετη με τη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική που προκρίθηκε και επέφερε περικοπές στην κοινωνική πολιτική, αλλά και με το προσφυγικό πρόβλημα" τόνισε η ίδια, προσθέτοντας ότι "η ελληνική κυβέρνηση κατόρθωσε να βγάλει από την σκληρή επιτήρηση την Ελλάδα, κράτησε την κοινωνία τα τελευταία δύσκολα χρόνια και εφάρμοσε πολιτικές για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας".