Κυρ. Μητσοτάκης: Τα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι και σύνορα Ευρώπης – Τουρκίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Τα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι και σύνορα Ευρώπης – Τουρκίας

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη.

Το μεσημέρι, επιβιβάστηκε σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος που έκανε την προγραμματισμένη του περιπολία και ενημερώθηκε από τα στελέχη  για το έργο που επιτελούν.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της περιπολίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς τους άντρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, που εδώ, στη Λέσβο, αλλά και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, δίνουν έναν καθημερινό αγώνα, κάτω από  εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Δίνουν αυτόν τον αγώνα με ανθρωπιά και αποφασιστικότητα. Τους χρωστάμε μεγάλη ευγνωμοσύνη.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση έχει περιορίσει το ρόλο του Λιμενικού Σώματος καθώς δεν έχει παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη, την οποία χρειάζεται για να επιτελέσει αυτήν την εξαιρετικά ευαίσθητη και σύνθετη αποστολή.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη Ευρωπαϊκή στήριξη στη φύλαξη των συνόρων της. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας είναι και σύνορα Ευρώπης – Τουρκίας.

Η παρουσία της Frontex είναι απαραίτητη. Πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω. Η δε μετεξέλιξη της  Frontex σε μια ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή, θα είναι απολύτως απαραίτητη, προκειμένου, επιτέλους, η Ευρώπη - και όχι μόνο η Ελλάδα - να μπορέσει να φυλάξει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα».