7ος χρόνος, ημέρα 2229η
Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021

Κυρ. Μητσοτάκης: Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τις φωτιές στις 25 Αυγούστου

Κυρ. Μητσοτάκης: Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τις φωτιές στις 25 Αυγούστου

Τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου για το θέμα των μεγάλων πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ελλάδα θα ενημερώσει ο Πρωθυπουργός ο οποίος κατέθεσε σχετικό αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής για τη διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτησης την Τετάρτη 25 Αυγούστου.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία του άρθρου 142Α του κανονισμού της Βουλής, βάσει του οποίου, «για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Βουλής η κυβέρνηση διά του πρωθυπουργού μπορεί, εκτός από τη "συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως" [..] να ζητήσει, οποτεδήποτε, να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιων της για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να α δώσει δημοσίως όλα τα στοιχεία για την αντιμετώπιση των πρωτοφανή για τα ελληνικά χρονικά πυρκαγιών, εν μέσω ακραίων συνθηκών καύσωνα καθώς και για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ως προς την πορεία αποκατάστασης των ζημιών και την κάλυψη των πυρόπληκτων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πρωθυπουργός επισήμανε πως «όπως βλέπετε, δεν κρύφτηκα, είμαι διαθέσιμος να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση. Θα υπάρξει συζήτηση στην Βουλή πολύ σύντομα, με το που θα επιστρέψουμε στις τακτικές μας εργασίες για να κάνουμε μια αξιολόγηση, αλλά κυρίως να επιχειρήσω να διαμορφώσω μια συναίνεση για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα...».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «οι ευθύνες θα αποδοθούν σίγουρα αλλά όχι στην ώρα της μάχης» και συνέχισε τονίζοντας πως «οι ευθύνες είναι ατομικές, συλλογικές και δεν αφορούν κατ ανάγκην μόνο σε πρόσωπα αλλά και σε δομές και διαδικασίες και να αποδίδονται όχι εν βρασμώ ψυχής, μετά από σκέψη και με καθαρό μυαλό».