Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας είχε δύο ευκαιρίες να κυβερνήσει και απέτυχε οικτρά

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας είχε δύο ευκαιρίες να κυβερνήσει και απέτυχε οικτρά

Με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώνονται στις 14.00 μετά το μεσημέρι οι εργασίες του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Οι εργασίες της σημερινής ημέρας άνοιξαν με συζήτηση επί της τρίτης και τελευταίας ενότητας του Συνεδρίου που έχει τίτλο: «Νέα Γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών». Εισηγητές σε αυτή την ενότητα είναι η δικηγόρος Αθηνά Ντόβα, ιδρύτρια νεανικής καινοτόμου επιχείρησης και μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΟΝΝΕΔ, όπως και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και η αρχιτέκτονας Κατερίνα Κούρκουλα που είναι προσκεκλημένοι ομιλητές. Και πριν τον κ. Μητσοτάκη είναι προγραμματισμένη ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. 

Χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το σήμα για την εκκίνηση του αγώνα που θα φέρει το κόμμα και πάλι στην κυβέρνηση ενώ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι δεν αξίζει δεύτερη ευκαιρία.

«Το βάρος της ευθύνης που πέφτει στους ώμους μας είναι μεγάλο. Μια κοινωνία αποκαμωμένη και συχνά οργισμένη δυσπιστεί απέναντι στους πολιτικούς και τα κόμματα. Η ζημιά που έγινε τα τελευταία τρία χρόνια δεν είναι μόνο οικονομική. Τα ψέματα, η ανικανότητα, και η αλαζονεία της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος δηλητηριάζουν το δημόσιο βίο και διχάζουν τους πολίτες. Έχουμε χρέος να ενώσουμε το λαό. Να αποκρούσουμε τους ψεύτικους διχασμούς. Να μιλήσουμε σε όλους τους Έλληνες.»

«Όλοι καταλαβαίνουν ότι κ. Τσίπρας δεν αξίζει άλλη ευκαιρία. Του δόθηκε, δύο φορές, η δυνατότητα να κυβερνήσει και απέτυχε οικτρά. Το λογαριασμό των ψεμάτων, της ανικανότητας και της διαφθοράς τον πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες. Ο αγώνας, όμως, μέχρι τις εκλογές δεν θα είναι εύκολος. Δεν με φοβίζει ότι απέναντί μας έχουμε ένα καθεστώς. Ας το καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι αντέχουμε ακόμη και τη χειρότερη λάσπη, τη συκοφαντία και χυδαιότητα της κυβέρνησής του.

Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα με συνεκτικό σχέδιο και με τους κατάλληλους ανθρώπους. Κάνουμε την ανανέωση και την αξιοκρατία πράξη κάθε μέρα. Κάνουμε την οικονομική μας εξυγίανση πράξη κάθε μέρα. Από την Κυριακή το βράδυ το ρολόι για τις εκλογές μετρά αντίστροφα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.