Kυρ. Μητσοτάκης: Ο Αλ. Τσίπρας είναι ένας αριστερός Όρμπαν του Νότου και αμετανόητος λαϊκιστής

Kυρ. Μητσοτάκης: Ο Αλ. Τσίπρας είναι ένας αριστερός Όρμπαν του Νότου και αμετανόητος λαϊκιστής

του Γιάννη Τρουπή

Σκληρή επίθεση στον Αλ. Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως ακόμη και τώρα παραμένει ένας «αμετανόητος λαϊκιστής» που κυβέρνησε με ψέματα και επιλέγει την τακτική της πόλωσης και του λαϊκισμού για να παραμείνει όσο περισσότερο μπορεί στην εξουσία.

“Είναι η τελευταία ΚΟ της ΝΔ πριν από τις εκλογές, πριν από τις 26ης Μαΐου και ελπίζω να είναι η τελευταία με την παρούσα σύνθεση και στην επόμενη να είμαστε περισσότεροι. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει, οι εκλογές της 26ης Μαΐου θα είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια που η κοινωνία θα μιλήσει και θα στείλει μήνυμα κατά της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης” επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας ξεκάθαρα τους στόχους της ΝΔ.

Χαρακτηρίζοντας τον Αλ. Τσίπρα ως έναν αριστερό Όρμπαν του Νότου υπογράμμισε πως τα ψέματα τελειώνουν το βράδυ των Ευρωκλογών, αφού το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που θα οδηγήσει τον πρωθυπουργό στο να προκηρύξει εθνικές εκλογές, αν, όπως ανέφερε με νόημα, δεν το έχει πράξει μέχρι τότε. 

“Καθαρή, ευρεία, μεγάλη, νίκη στις ευρωεκλογές. Καμία περιφέρεια σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Και στους τρεις μεγάλους δήμους να εκλεγούν στελέχη που πρόσκειται στην ΝΔ. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα αναγκάσει τον κ.Τσίπρα να συρθεί σε εκλογές αν δεν το έχει κάνει μέχρι τότε. Ο κ. Τσίπρας είναι κολλημένος με την εξουσία, είναι ένας αριστερός Όρμπαν του Νότου, πάνω από όλα όμως είναι ένας αμετανότητος λαϊκιστής”, είπε συγκεκριμένα ο κ.Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην αδυναμία του κ. Τσίπρα να κυβερνήσει στηριζόμενος σε μια κυβέρνηση κουρελού, σημείωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

“Ας βγει από το σιδηρόφρακτο Μαξίμου ο κ. Τσίπρας για να δει την οργή των πολιτών. Ξέρουμε καλά τα προβλήματα που θα παραλάβουμε. Οι πολίτες φορτώθηκαν 29 νέους φόρους, κατασχέσεις λογαριασμών, όλα αυτά από το κόμμα που είχε υποσχεθεί σεισάχθεια. Οι φόροι διέλυσαν την μεσαία τάξη”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζοντας πως επί μια σχεδόν πενταετία κυβερνά με ψέματα αναφέρθηκε ενδεικτικά σε μια προ τετραετίας υπόσχεση του Αλ. Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία δεν θα ψήφιζε 3ο μνημόνιο αποκλείοντας ταυτόχρονα τις μειώσεις στις συντάξεις, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως όλοι γνωρίζουν τι τελικά έγινε. «Τρίτο μνημόνιο, μειώσεις στις συντάξεις, υποθήκευση για 99 χρόνια της δημόσιας περιουσίας». 

«Οι Έλληνες βίωσαν την τετραετία δεν χρειάζεται να πω πολλά για τα ψέματα και τη σκοτεινή πλευρά μιας κυβέρνησης», τόνισε, προσθέτοντας πως πλέον δεν «έχει μυστικά». Άλλωστε, όπως ανέφερε, «τα ταξίδια του Νίκου Παππά από Βενεζουέλα μέχρι Κύπρο ιχνογραφούν διαδρομές σκανδάλων». 

Επίσης αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας πως παράγει ήδη αρνητικά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, προανήγγειλε πως αύριο θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και θα έχει συναντήσεις για να συζητηθεί το μείζονος σημασίας θέμα των μακεδονικών προϊόντων και των ζητημάτων που έχουν ανακύψει με την ονομασία τους εξ αιτίας των λανθασμένων κυβερνητικών χειρισμών. 

“Η ΝΔ θα κάνει τα πάντα για να αμβλύνει τα τετελεσμένα της συμφωνίας. Αύριο θα έχω σύσκεψη στην Θεσσαλονίκη για τα προϊόντα μας, ενώ διατηρούμε πάντα το δικαίωμα του βέτο” τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις δηλώσεις Κατρούγκαλου σχετικά με τα ελληνοτουρκικά θέματα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά και στην τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας, διατυπώνοντας συγκεκριμένη πρόταση για τους συνεπείς δανειολήπτες.

“Πρέπει να στηρίζονται και οι συνεπείς δανειολήπτες και να εντοπίσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Πρέπει και οι τράπεζες να κάνουν μία κίνηση προς τους συνεπείς πολίτες.  Τα 30 εκατομμύρια που δίνει η κυβέρνηση σήμερα ας πάνε για ελάφρυνση αυτών των συμπολιτών μας”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, άσκησε σκληρή προσωπική κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και για τη δήθεν μάχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά της διαπλοκής αλλά και για την προστασία, την οποία ισχυρίζεται ότι προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως σημείωσε, στους αδύναμους.

“Θα μας κατηγορήσει ότι είμαστε ακροδεξιοί και θα το πει ποιος, αυτός που κυβέρνησε τέσσερα χρόνια με τον κ. Καμμένο. Αυτός που στο τέλος του 2014 έσυρε την χώρα σε εκλογές μαζί με την ΧΑ. Θα μας πει ο κ. Τσίπρας ότι είναι φίλος των αδύναμων. Θα το πει ποιος αυτός που έκοψε το ΕΚΑΣ, εμείς που μιλάμε για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Εγώ είμαι με την ελίτ και τη διαπλοκή και προτείνω για ευρωβουλευτή τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και όχι αυτός που προτείνει τον Κόκκαλη. Το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ως εμβληματική μορφή στο ψηφοδέλτιο του τον Μανώλη Γλέζο, σήμερα έχει στο ψηφοδελτίο του το όνομα που είναι η διαπλοκή στην Ελλάδα“, τόνισε.

“Ο κ.Τσίπρας εμφανίζεται ως ευρωπαίος πολιτικός, βγάζει δηλαδή γλώσσα σε εμάς ο φίλος του Μαδούρο. Την ίδια ώρα που τα αεροπλάνα του δικτάτορα της Βενεζουέλας προσγειώνονται μυστικά στην Αθήνα. Όσο και για το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν περίμενε να γίνει ανέκδοτο με τα αμαρτήματα της κυρίας Λοΐζου. Η τετραετία που τελείωνει είναι μία τετραετία ντροπής”, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς και στην δραστηριοποίηση πρώην στελεχών της ΝΔ με στόχο την συγκρότηση νέων κομμάτων.

“Λυπάμαι που θα το πω αυτό που θυμήθηκαν κάποιοι να αναλάβουν μία αποστολή κατά της παράταξης από την οποία φτιάχθηκαν με χορηγία του ΣΥΡΙΖΑ και της κρατικής ΕΡΤ. Κάποιοι πίστεψαν ότι θα ακολουθήσω φιλοσυριζαϊκή αντιπολίτευση και θα βάζω που και που και πλάτη στην κυβέρνηση. Λυπάμαι που δεν τους έκανα τη χάρη. Ματαιοπονούν όσοι τα σχεδιάζουν αυτά στα υπόγεια του Μαξίμου” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να τιμωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στην ΝΔ τόνισε ο κ.Μητσοτάκης. “Διαφωνώ και καταδικάζω τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ψηφίζω ΝΔ στις 26 Μαΐου”, ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κάλεσε σε συστράτευση παλιά και νέα στελέχη.

“Δεν επαναπαυόμαστε, δουλεύουμε καθημερινά μιλάμε πολιτικά αλλά και ανθρώπινα. Στον διχασμό απαντάμε με νηφαλιότητα” κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.