Κυρ. Μητσοτάκης: Κέντρο της καρδιάς κάθε Έλληνα το Καστελόριζο

Κυρ. Μητσοτάκης: Κέντρο της καρδιάς κάθε Έλληνα το Καστελόριζο

Του Γιάννη Κ. Τρούπη

Ως κέντρο της καρδίας κάθε Έλληνα χαρακτήρισε το Καστελόριζο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στο νησί.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταξύ άλλων επισήμανε: «Πριν ακόμα ξεκινήσει επισήμως η προεκλογική περίοδος επέλεξα να βρεθώ στο Καστελόριζο γιατί από εδώ ξεκινάει η Ελλάδα και η Ευρώπη. Αυτό το πανέμορφο νησί μπορεί να είναι το απώτατο γεωγραφικό σημείο της πατρίδας μας είναι όμως το κέντρο της καρδιάς του κάθε Έλληνα».

«Η παρουσία εδώ δεν είναι μόνο συμβολική, δηλώνει την ενότητα του έθνους μας που αποτελεί ασπίδα για την ασφάλεια της πατρίδας και σηματοδοτεί την προσήλωσή μας στην ειρήνη και την σταθερότητα που στηρίζονται πάντα στο διεθνές δίκαιο γιατί το Καστελόριζο έχει όλα τα απαράβατα δικαιώματα που προβλέπει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και αυτά τα δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε απόλυτα από κάθε αμφισβήτηση και κάθε πρόκληση», τόνισε.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε: «Ταυτόχρονα όμως είμαι εδώ για να δεσμευθώ πως θα είμαι πάντα στην ακριτική Ελλάδα. Σύντομα η χώρα μας γυρίζει σελίδα με σκληρή δουλειά θα κάνουμε πραγματικότητα την ελπίδα και θα κάνουμε πράξη την ισχυρή, τη βιώσιμη ανάπτυξη, θα φέρουμε μια καλύτερη ζωή, αυτή που αξίζουν όλοι οι Έλληνες και κυρίως προπαντός οι ακρίτες του Αιγαίου μας».

«Με μικρές παρεμβάσεις που συνήθως δεν κοστίζουν πολύ μπορούμε να κάνουμε τη ζωή των κατοίκων των νησιών πολύ καλύτερη. Θα εκπονήσουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο ειδικά για τα μικρότερα νησιά. Πρώτη προτεραιότητα ο βιολογικός καθαρισμός και από εκεί και πέρα να διευκολύνουμε την ζωή των πολιτών. Εδώ στο Καστελόριζο η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει πιο δυνατά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ περπάτησε στον παραλιακό δρόμο του νησιού, συζήτησε με κατοίκους αλλά και επισκέπτες ενώ αργότερα συνομίλησε με το Πλήρωμα σκάφους του λιμενικού, το οποίο ετοιμαζόταν για περιπολία.

Επιπλέον, ενημερώθηκε για την λειτουργία του αστυνομικού τμήματος, οπου διενεργεί τον διαβατηριακό έλεγχο.

Ανέβηκε στην Πυραυλάκατο Ρίτσος, ενώ επισκέφτηκε και Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού οπου διαπίστωσε τις ελλείψεις.

Ο κ. Μητσοτάκης σε λίγη ώρα θα μεταβεί στην Κάλυμνο και αργότερα στην Κω που είναι οι δύο τελευταίοι προορισμοί της περιοδείας του.