Καθοριστικός ο ρόλος των Περιφερειών για την επόμενη μέρα

Καθοριστικός ο ρόλος των Περιφερειών για την επόμενη μέρα

Καθοριστικό χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης τον ρόλο των Περιφερειών στην Ελλάδα της επόμενης μέρας ξεκαθαρίζοντας πως γι αυτό δίνει «πολύ μεγάλη σημασία να εκλεγούν άνθρωποι που πιστεύουν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ».

Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα που θέλησε να στείλει ο κ. Μητσοτάκης στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε σήμερα με τέσσερις υποψήφιους Περιφερειάρχες υποστηριζόμενους από τη Νέα Δημοκρατία, ενόψει και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πρόκειται για τον κ. Γιώργο Πατούλη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, την κ. Ρόδη Κράτσα, υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τη νεότερη γενιά των στελεχών της ΝΔ που δοκιμάζονται για πρώτη για ένα τέτοιο αξίωμα και επικράτησαν όλων των αντιπάλων τους στο πρώτο γύρο: τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκης και ο υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφού συνεχάρη τους τέσσερις υποψήφιους Περιφερειάρχες, τους εξέφρασε την πλήρη στήριξή του ενόψει του δεύτερου γύρου της προσεχούς Κυριακής, και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και οι τέσσερις θα κερδίσουν τις περιφέρειες που διεκδικούν.

Παράλληλα δε, τόνισε τη μεγάλη σημασία που προσδίδει στη συνεργασία μαζί τους για την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου της ΝΔ, με τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών στις εθνικές εκλογές τις οποίες εξαναγκάστηκε να προκηρύξει ο κ. Τσίπρας μετά την ήττα του κόμματός του.

Σημειώνεται, τέλος, ότι βάσει των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων της περασμένης Κυριακής, πέντε περιφερειάρχες που στηρίζει η ΝΔ έχουν ήδη εκλεγεί με ποσοστά άνω του 50% από τον πρώτο γύρο, ενώ από τις επτά περιφέρειες στις οποίες θα διεξαχθεί επαναληπτικός γύρος, η ΝΔ έχει ήδη το προβάδισμα στις έξι.

Φωτογραφία intime news