Κυβερνητικές πηγές: Ικανοποίηση για την διπλωματική απομόνωση της Τουρκίας

Κυβερνητικές πηγές: Ικανοποίηση για την διπλωματική απομόνωση της Τουρκίας

Ικανοποίηση από το μήνυμα των Ευρωπαίων ηγετών προς την Τουρκία εκφράζουν κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας ότι το αν θα φτάσει στην Τουρκία είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία, ωστόσο είναι σαφέστατη η απόλυτη διπλωματική απομόνωση της Άγκυρας.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι από την Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός πήρε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα και η επόμενη ημέρα βρίσκει την Τουρκία σε ακόμα πιο δύσκολη θέση, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Επίσης, ικανοποίηση εκφράζεται και για τη συζήτηση που έγινε στη Σύνοδο Κορυφής για την κλιματική αλλαγή, ενώ υπάρχει αισιοδοξία για την άντληση των αναγκαίων πόρων από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης για τη στήριξη των περιοχών που αναμένεται να πληγούν στον τομέα της απασχόλησης από την αναπόφευκτη αλλαγή του καινούργιου παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης όπως πρωτίστως η Δυτική Μακεδονία αλλά και η Πελοπόννησος.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου, έστειλε σαφές μήνυμα για την επόμενη ημέρα

«Ζήτησα και έλαβα την πλήρη στήριξη από τους Ευρωπαίους ηγέτες στην Ελλάδα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα», δήλωσε. «Έχουμε ψυχραιμία και σχέδιο, έχουμε και πολύ ισχυρούς συμμάχους. Θα στέκονται δίπλα μας όταν θα πρέπει να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ ευχαρίστησε δημόσια τον πρόεδρο της Γαλλίας Ε. Μακρόν για τη στήριξή του απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας.