ΚΙΝΑΛ: Ευθύνες Σπίρτζη για την τραγωδία στον Πόρο

ΚΙΝΑΛ: Ευθύνες Σπίρτζη για την τραγωδία στον Πόρο

Να αναζητηθούν οι ευθύνες από τον πρώην υπουργό Χρήστο Σπίρτζη για το ότι δεν έπραξε όσα ζήτησε η Πολιτική Αεροπορία για την ασφάλεια των πτήσεων ζήτησε το Κίνημα Αλλαγής με αφορμή την τραγωδία στον Πόρο.

Συγκεκριμένα, το ΚΙΝΑΛ τονίζει: «Είναι απαραίτητο να κινηθούν οι προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες για την διερεύνηση των ευθυνών για τις εγκληματικές παραλείψεις τόσον του κ. Σπίρτζη όσον και του διοικητή της ΥΠΑ, αλλά και των αρμόδιων του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ που επίσης αδιαφόρησαν για τις σοβαρές προειδοποιήσεις».

Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Σπίρτζης, «ήταν πολύ απασχολημένος ως φαίνεται με τα ρουσφέτια και τις εξυπηρετήσεις των “ημετέρων” εργολάβων, αδιαφόρησε -όπως αποκαλύφθηκε σήμερα- για την από 11/5/2018 έγγραφη επίσημη προειδοποίηση της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, για τον κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος σε ελικόπτερα (λόγω των καλωδίων της ΔΕΗ) στην περιοχή του Πόρου. Όπως ακριβώς δυστυχώς συνέβη και χάθηκαν 3 ανθρώπινες ζωές».

Το ΚΙΝΑΛ προσθέτει ότι «ο κ. Σπίρτζης δεν έπραξε ως όφειλε, το αυτονόητο. Απέδειξε και πάλι την ανεπάρκεια και την ανικανότητά του».

«Μετά την ενημέρωσή του για τους σοβαρούς κινδύνους -και μέχρι να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα- δεν φρόντισε να τεθεί το συγκεκριμένο ελικοδρόμιο εκτός πεδίου πτήσεων. Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες των κεντρικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Η τραγική αποτυχία της δήθεν “κυβερνώσας Aριστεράς” και σε αυτό τον τομέα αποκαλύπτεται», καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.

Φωτογραφία intime news