Κ. Μπακογιάννης: Καταλυτικός ο ρόλος της αυτοδιοίκησης

Κ. Μπακογιάννης: Καταλυτικός ο ρόλος της αυτοδιοίκησης

Την ανάγκη ενός νέου θεσμικού μετασχηματισμού, τόνισε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης σε χαιρετισμό του κατά την τελετή έναρξης του 4ου Οικονομικού Φόρουμ. «Μιλάμε για την ανάγκη για έναν νέο θεσμικό μετασχηματισμό, μιλάμε για την ανάγκη για έναν νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό, μιλάμε για την ανάγκη για νέα μέσα.

Αυτά όμως μπορούν να προκύψουν μόνο από κάτω προς τα πάνω» υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης, προσθέτοντας ότι «σε αυτό, ο ρόλος της αυτοδιοίκησης είναι καταλυτικός, είναι ο πλησιέστερος δημοκρατικός θεσμός του πολίτη, ο οποίος μπορεί και να αφουγκράζεται αλλά ταυτόχρονα και να παράγει πρακτικά απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα».

«Το βλέπετε αυτό από τη Σιγκαπούρη μέχρι το Τελ Αβίβ και από το Όσλο μέχρι τη Νέα Υόρκη, ότι η αυτοδιοίκηση έχει μετατραπεί σε ένα εργαστήρι καινοτομίας. Παράγει νέες ιδέες και γεννάει εφαρμοσμένες πολιτικές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε την ελπίδα το επόμενο φόρουμ να είναι και το φόρουμ της αυτοδιοίκησης, «για να κάνουμε μία ουσιαστική συζήτηση για το πώς μπορούμε να γυρίσουμε το κράτος και γιατί όχι και την Ευρώπη ανάποδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Φωτογραφία intime news