Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, 18:57

-A +A

Το σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ θα διακρίνεται από κοινωνική ευαισθησία

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, 18:57
Το σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ θα διακρίνεται από κοινωνική ευαισθησία
-A +A

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση επιδιώκει ένα σχέδιο σωτηρίας για τη ΔΕΗ που «θα χαρακτηρίζεται από τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική ευαισθησία για το συμφέρον των καταναλωτών και των εργαζομένων της και, φυσικά, το συμφέρον της εθνικής οικονομίας», έδωσε ο υπουργός; Ενέργειας και Περιβάλλοντος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews. Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε «πληγή» τις διακοπές ρεύματος και επισήμανε ότι πρέπει «να την επουλώσουμε επειγόντως».

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι «επιδιώκουμε ένα σχέδιο σωτηρίας για τη ΔΕΗ. Ένα σχέδιο σωτηρίας για τους υπαλλήλους και για την επιχείρηση»και πρόσθεσε πως «η ΔΕΗ έχει φτάσει, δυστυχώς, στο παρά πέντε».

«Είχαμε την έκθεση του ορκωτού ελεγκτή που μας είπε ουσιαστικά ότι η επιχείρηση θα έχει άμεσα προβλήματα ρευστότητας στους επόμενους μήνες. Και αυτή η έκθεση έχει ήδη δημοσιευθεί από τον Απρίλιο. Είχαμε και τα μπλακ άουτ που ζήσαμε στο κέντρο της Αθήνας αυτή την εβδομάδα. Η ΔΕΗ έχει μια πληγή που πρέπει να επουλώσουμε επειγόντως», επισήμανε.

Ερωτηθείς για τον τρόπο σωτηρίας της ΔΕΗ υπογραμμίζει «μιλάμε για ένα σχέδιο σωτηρίας της επιχείρησης και των εργαζομένων. Που θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε να μην θιγούν οι καταναλωτές ρεύματος» και σημείωσε ότι «υπάρχουν πολλές και διαφορετικές παράμετροι στο σχέδιο αυτό».

Όπως, για παράδειγμα, συνέχισε, «η συντονισμένη προσπάθεια που πρέπει να γίνει να μαζευτούν τα χρεωστούμενα της επιχείρησης -διότι έφτασε να της χρωστάνε σχεδόν 3 δισ.- με έμφαση στους στρατηγικούς κακοπληρωτές και με παράλληλη προστασία των αδύναμων νοικοκυριών» και υπογράμμισε ξανά ότι «το σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ θα χαρακτηρίζεται από τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική ευαισθησία για το συμφέρον των καταναλωτών και των εργαζομένων της και, φυσικά, το συμφέρον της εθνικής οικονομίας».

Αναφερόμενος στην απόκλιση του στόχου του πλεονάσματος την οποία επικαλείται η Κομισιόν και στο πώς θα καλυφθεί ο κ.Χατζηδάκης επισήμανε ότι «οι αγορές και οι επενδυτές έχουν αντιδράσει θετικά απέναντι στην πολιτική αλλαγή που πρεσβεύουμε. Αυτή η αλλαγή κλίματος, η θετική ψυχολογία που δημιουργείται γύρω από τις προοπτικές της Ελλάδας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να απελευθερωθεί το «συμπιεσμένο ελατήριο» της οικονομίας, για το οποίο έχουν μιλήσει αριστεροί και δεξιοί οικονομολόγοι»

Και συμπλήρωσε «υπολογίζουμε, λοιπόν, πως οι όποιες αποκλίσεις από το στόχο του πλεονάσματος, θα εξισορροπηθούν από το θετικό αντίκτυπο που προκαλεί στην οικονομία ο σχηματισμός μια σοβαρής και ευρωπαϊκής κυβέρνησης που είναι προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα