ΓΔ: 899,82 5,12 (0,57 %)

Τζίρος: 60,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2020η
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

ΓΔ: 899,82 5,12 (0,57 %)

Τζίρος: 60,47 εκατ. €   RT

Κ. Χατζηδάκης: Fake news τα περί κατάργησης του 8ωρου

Κ. Χατζηδάκης: Fake news τα περί κατάργησης του 8ωρου

Fake news χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας τα περί κατάργησης του 8ωρού, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σπεύδει να απορρίψει τις αλλαγές στα εργασιακά χωρίς καν να τις έχει δει. «Κάνουν κριτική σε ένα νομοσχέδιο πριν καν δοθεί το νομοσχέδιο στη διαβούλευση, τους λέω μην μιλάτε, θα εκτεθείτε», σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ενώ καταλόγισε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι καταφεύγει σε fake news και παραθέτει κωμικοτραγικά επιχειρήματα.

«Είναι το γνωστό κλισέ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προστατεύει τους εργαζόμενους, ενώ η ΝΔ θέλει να εγκαταλείψει τους πολλούς ψηφοφόρους εργαζόμενους που την ψήφισαν και πάει με τους λίγους» σημείωσε, διαβεβαιώνοντας ότι «θα συνεχίσουμε να έχουμε το 8ωρο, όπως και οι υπερωρίες θα συνεχίσουν να υπάρχουν, απλά τις διασφαλίζουμε και τις αυξάνουμε». Και διευκρίνισε ότι «με βάση το 8ωρο, αντί το αντιστάθμισμα να είναι παραπάνω χρήματα θα δίδονται παραπάνω άδειες ή παραπάνω ρεπό, μόνο με συμφωνίες μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Η δυνατότητα αυτή θα ισχύει σε περιπτώσεις , όπου δεν υπάρχει σωματεία ή όταν θέλει ο εργαζόμενος μία τέτοια διευθέτηση. Θα είναι με αίτημα του εργαζομένου, όχι απλά κοινή συναινέσει».

Ο Κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «έχουμε προβλέψει ότι εάν ο εργοδότης επιδιώξει να ζητήσει από τον εργαζόμενο διευθέτηση χρόνου εργασίας και ο εργαζόμενος αρνηθεί, τότε εάν ο εργοδότης επιχειρήσει να τον απολύσει, η απόλυση θα είναι άκυρη».

Επισήμανε ακόμα ότι με το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται μετά το Πάσχα «ρυθμίζονται θέματα όπως η τηλεργασία ή οι χώροι των ντελίβερι και άλλοι. Δεν αρκεί η παραδοσιακή λογική των ελέγχων του ΣΕΠΕ και να μην αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες. Επιδιώκουμε τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου προς όφελος των εργαζομένων και των υγιών επιχειρήσεων» κατέληξε.