«Ξηλώνει» τη νοοτροπία Τσίπρα ο Μητσοτάκης

«Ξηλώνει» τη νοοτροπία Τσίπρα ο Μητσοτάκης

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Βήμα βήμα «ξηλώνει» τη νοοτροπία της διακυβέρνησης Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Έξι μέρες μετά από τις εκλογές της Κυριακής και ο νέος πρωθυπουργός δείχνει ότι έχει πάρει απόφαση πως θέλει η χώρα να αλλάξει σελίδα μέσα από μικρές ή μεγάλες κυβερνητικές επιλογές που αφορούν στην λειτουργία της ίδιας της κυβέρνησης.

Δεν είναι λίγοι λοιπόν εκείνοι που εκτιμούν ότι η αλλαγή φιλοσοφίας μπορεί να εκφραστεί κυρίως μέσα από «μικρά καθημερινά» ζητήματα που περνάνε στην συνείδηση των πολιτών και όχι μόνο από τις μεγάλες κυβερνητικές επιλογές.

Στο πλαίσιο αυτό μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός της δημοσιοποίησης των ολιγόωρης ανάπαυλας του κ.Μητσοτάκη στην Τήνο, το μεσημέρι του Σαββάτου, κάτι το οποίο ήταν ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα.

«Στην Τήνο θα βρεθεί για λίγες ώρες ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του θα αναχωρήσει με πλοίο από το Λιμάνι της Ραφήνας στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου και θα επιστρέψει αύριο Κυριακή» ανέφερε η διαρροή κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου.

Για θυμηθείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που η χώρα ενημερώθηκε για τον τόπο διακοπών έστω και ολίγων ωρών του πρωθυπουργού; Όσο και αν κάποιος αναζητήσει την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, ένα είναι το δεδομένο:
Τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια κανείς δεν γνώριζε το πού πήγαινε ο πρόεδρος της κυβέρνησης έστω και για ένα σαββατοκύριακο.

Με άλλα λόγια η διακυβέρνηση Τσίπρα δεν είχε ενημερώσει ούτε μία φορά για το πού ο τότε πρωθυπουργός περνούσε τις διακοπές του. Κάποιοι θα πουν ότι στον ιδιωτικό του χρόνο ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και να πάει όπου θέλει. Προφανώς και αυτή η άποψη έχει βάση. Όμως όταν ο «καθένας» είναι ο πρωθυπουργός τότε αλλάζουν τα πράγματα.

Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν τα πάντα και προφανώς και τον τόπο προορισμού του πρωθυπουργού, όταν αυτός βρίσκεται εκτός του Μεγάρου Μαξίμου για μία ανάπαυλα.

Θιασώτης αυτής της αντίληψης αποτελεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης , ο οποίος είναι αποφασισμένος να υιοθετήσει το μοντέλο ευρωπαϊκών χωρών αλλά και της Αμερικής στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο νέος πρωθυπουργός επιθυμεί να ενημερώνει για τις κινήσεις του έστω και αν αυτές έχουν ορίζοντα λίγων ωρών. Σε κάθε περίπτωση πάντως και σε αυτό το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδεικνύει επιμονή και συνέπεια σε όσα έχει κατά καιρούς πει και πλέον είναι σε θέση να τα εφαρμόσει στην πράξη.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στη διάρκεια της θητείας Τσίπρα παραπάνω από μία φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εγκαλέσει τον τότε πρωθυπουργό για το γεγονός ότι «χάνονταν» για κάποιες μέρες τον χρόνο.

Τελευταία αφορμή , όπως όλοι θυμούνται, ήταν η υπόθεση με την εν κρυπτώ παραμονή του κ.Τσίπρα στο σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου.

Είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθημερινά πλέον χαράζει τη δική του πορεία, κάνοντας διακριτή τη διαφορά νοοτροπίας με την προηγούμενη κατάσταση.