«Μάχη» υπέρ Β. Θάνου από τον Αλ. Τσίπρα

«Μάχη» υπέρ Β. Θάνου από τον Αλ. Τσίπρα

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Για την «εκλεκτή» του, Βασιλική Θάνου, ξιφουλκούσε στη Βουλή για περίπου μια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχειρεί να μεγεθύνει το κράτος. Ο πρώην πρωθυπουργός εγκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δήθεν προσπαθεί να ελέγξει τα σώματα επιθεώρησης της διοίκησης και κυρίως την Επιτροπή Ανταγωνισμού ενώ έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού «στους θεσμούς και τη συνέχεια του Κράτους».

«Τότε ήταν η μεγάλη η σπουδαιότητα του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης επειδή λεγόταν Ρακιντζής. Τώρα που λέγεται Παπασπύρου δεν είναι μεγάλη η σπουδαιότητα και καταργούμε το θεσμό», τόνισε και επισήμανε ότι ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ήταν ο βασικός νομικός σύμβουλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. «Τότε δεν υπήρχε ζήτημα κομματικοποίησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σήμερα υπάρχει θέμα» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος και στον προκάτοχο της κυρίας Θάνου, Γιώργο Κυριτσάκη.

Την ίδια ώρα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για την επιλογή της να θέσει ως επικεφαλής της ΕΥΠ τον κ. Π. Κοντολέοντα. «Αυτό που διαπιστώνουμε εμείς είναι ότι ο άνθρωπος έχει κάνει σπουδές στο ανοιχτό πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Το πτυχίο αυτό μάλλον δεν έχει αναγνωριστεί από το ΔΟΑΤΑΠ, πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ. Το μόνο πτυχίο που έχει αναγνωριστεί από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είναι ένα πτυχίο μουσικής.. Μήπως είναι μουσικός ο νέος διοικητής της ΕΥΠ» αναρωτήθηκε, σχετικά.

Την ίδια ώρα, μίλησε για διαστρέβλωση αναφορικά με τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατά την ομιλία του για την ψήφιση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος.

Ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι πήρε τον λόγο για να διαψεύσει την «ψευδή εντύπωση» που έχει δημιουργηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διογκώσει τον αριθμό των μετακλητών, υποστήριξε ότι «εδώ έχουμε μια διαστρέβλωση, έχοντας δημιουργήσει ταυτόχρονα μια εκστρατεία στοχοποίησης των ανθρώπων αυτών για να δημιουργήσετε την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει την "στρατιά των κατσαπλιάδων"».

«Εχετε αναπαράγει την εικόνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διογκώσει τον αριθμό των μετακλητών. Για να γίνει αντιληπτή στο σώμα η λαθροχειρία την οποία επιχειρείτε θα εξηγήσω για ποιο λόγο όλο αυτό το διάστημα έχει δημιουργηθεί αυτή η σύγχυση. Μέχρι το 2015 απογράφονταν μόνο οι απλοί μετακλητοί και όχι ειδικοί συνεργάτες κλπ. Μόνο στον υπουργό Υγείας κ. Βορίδη τότε υπηρετούσαν 53 άτομα τότε. Εσείς που κουνάτε το δάχτυλο αποχωρήσατε από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης με 52 μετακλητούς υπαλλήλους», προσέθεσε χαρακτηριστικά.   

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για υπερσυγκεντρωτισμό: «Αντιλαμβάνομαι ότι ξεκινώντας την θητεία σας εκ των προτέρων δεν δίνετε εμπιστοσύνη στους ίδιους τους υπουργούς σας αλλά αυτό είναι δικό σας θέμα. Εύχομαι το σχήμα που έχετε αποφασίσει να αποδειχθεί αποτελεσματικό στην πράξη».