«Αδειάζει» Καμμένο ο Κατρούγκαλος: Το σχέδιο του δεν είναι εναλλακτικό της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Αδειάζει» Καμμένο ο Κατρούγκαλος: Το σχέδιο του δεν είναι εναλλακτικό της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι οι προτάσεις Καμμένου περί βαλκανικής συμμαχίας ώστε να αποτραπεί η διείσδυση της Ρωσίας στα Βαλκάνια, χωρίς παράλληλα επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν αποτελούν εναλλακτικό σχέδιο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, σχετικά με τις προτάσεις του Πάνου Καμμένου για την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τη πΓΔΜ, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και σε μεταγενέστερο επίπεδο και τη Σερβία, ο Γ. Κατραγούγκαλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μέχρι στιγμής οι προτάσεις του κ. Καμμένου δεν έχουν τεθεί στο υπουργικό συμβούλιο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτικό σχέδιο της συμφωνίας των Πρεσπών».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητα ότι υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι οι μείζονες πολιτικές αποφάσεις της Βουλής έχουν ειδικό βάρος άρα εκ των πραγμάτων συνδέονται με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και ότι αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, και με τον προϋπολογισμό, όχι μόνο με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Θα περίμενα από τη ΝΔ να πάρει τέτοια πρωτοβουλία και να καταθέσει πρόταση μομφής πριν από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Έχω την πεποίθηση ότι υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Υπάρχουν φωνές στο Ποτάμι που δεν θέλουν την ταύτιση με την κυβέρνηση αλλά θέλουν τη συμφωνία. Ωστόσο, μπορώ να φανταστώ έναν βουλευτή το Ποταμιού να απέχει αλλά δεν μπορώ να τον φανταστώ να ψηφίζει υπέρ μια πρότασης μομφής εφόσον θέλει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών», σημείωσε ο Γ. Κατρούγακλος.