Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, 15:26

-A +A

Η Συμφωνία Σταθεροποίησης ανάμεσα στην ΕΕ και το Κοσσυφοπέδιο τίθεται σε ισχύ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, 15:26
-A +A

Σήμερα αρχίζει να ισχύει η Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης που έχουν υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Κοσσυφοπέδιο.

Με τη Συμφωνία αποκαθίσταται μια συμβατική σχέση που συνεπάγεται αμοιβαία δικαιώματα και υποχρεώσεις και καλύπτει μεγάλη ποικιλία τομέων. Θα στηρίξει την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και θα δώσει στο Κοσσυφοπέδιο μια ευκαιρία να πλησιάσει στην Ευρώπη.

«Η παρούσα συμφωνία εγκαινιάζει μια νέα φάση στη σχέση ΕΕ-Κοσσυφοπεδίου και αντιπροσωπεύει μια σημαντική συμβολή στην ειρήνη και την ευμάρεια στο Κοσσυφοπέδιο και γενικότερα στην περιοχή. Προσβλέπω στην εφαρμογή της», δήλωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος /Αντιπρόεδρος κα Φεντέρικα Μογκερίνι με αφορμή την έναρξη ισχύος της συμφωνίας. «Η παρούσα συμφωνία αποτελεί ορόσημο για την σχέση ΕΕ-Κοσσυφοπεδίου: θα βοηθήσει το Κοσσυφοπέδιο στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και θα δημιουργήσει εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες. Προσβλέπω με ανυπομονησία στην επόμενη επίσκεψή μου στην Πριστίνα για να χαιρετίσω αυτή τη σημαντική στιγμή και να εξηγήσω τα οφέλη που μπορεί να αποφέρει από πλευράς ανάπτυξης και απασχόλησης στις επιχειρήσεις, τους επενδυτές και τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου,» δήλωσε ο Επίτροπος κ. Γιοχάνες Χάν.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα