Η Βουλή δεν ασκεί ποινική δίωξη στον Γ. Παπαντωνίου και επιστρέφει τις δικογραφίες στη Δικαιοσύνη

Η Βουλή δεν ασκεί ποινική δίωξη στον Γ. Παπαντωνίου και επιστρέφει τις δικογραφίες στη Δικαιοσύνη

Και με τη βούλα πλέον η προανακριτική που συστάθηκε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ δεν στέλνει στο σκαμνί τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Γιάννο Παπαντωνίου, αφού η Ολομέλεια υιοθέτησε την εξ αρχής θέση της αντιπολίτευσης περί αναρμοδιότητας.

Μάλιστα, η τελική –τυπική- απόφαση όπως την ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος, Σπύρος Λυκούδης είναι η εξής: «Για το αδίκημα της απιστίας τη μη άσκηση ποινικής δίωξης λόγω παρέλευσης της προθεσμίας – και για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα την παραπομπή των 6 υποθέσεων στον αρμόδιο εισαγγελέα κ τη μη άσκηση δίωξης από την ίδια λόγω αναρμοδιότητάς της».

Στην σχετική ψηφοφορία που έλαβε χώρα, μετά την πολύωρη συνεδρίαση, σε σύνολο 240 παρόντων  για το αδίκημα της απιστίας κατά του δημοσίου υπερψήφισαν 27 βουλευτές ενώ όχι είπαν «205». Ένας ψήφισε παρών. Αντίστοιχα για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα «ναι» είπαν 32 βουλευτές και «όχι» 202.  Με άλλα λόγια «όχι» ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Ένωσης Κεντρώων, ενώ καταψήφισαν το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή. Το ΚΚΕ αποφάσισε να αποχωρήσει πριν την ψηφοφορία.

Αλέξανδρος Διαμάντης