Η απόφαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ για το νομοσχέδιο ήταν ομόφωνη
Β. Κεγκέρογλου

Η απόφαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ για το νομοσχέδιο ήταν ομόφωνη

«Εμείς είμαστε ένα θεσμικό όργανο, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία διαχειρίζεται και αποφασίζει για την κοινοβουλευτική δράση» δήλωσε ο Γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, στον απόηχο των διαφοροποιήσεων των Γ. Παπανδρέου και Χ. Καστανίδη χτες στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Ο Κεγκέρογλου εξήγησε ότι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, «επιλέξαμε να γράψουμε τις δικές μας προτάσεις»  και πρόσθεσε ότι «αφού επιλέξαμε την μέθοδο δημιουργικής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης, επιλέξαμε να ψηφίσουμε τις διατάξεις που ήταν αποδέκτες για εμάς».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «ειλημμένες αποφάσεις, με βάση την αρχή της πλειοψηφίας που επικρατεί στη δημοκρατία» και διευκρίνισε ότι η επί της αρχής ψήφιση ή καταψήφιση έχει να κάνει με την ανάγκη ύπαρξης του νομοσχεδίου.

«Δεν μπορείς να μπεις στη διαδικασία της βελτίωσης των τροποποιήσεων, αν δεν είσαι σύμφωνος με την ανάγκη ύπαρξης του νομοσχεδίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις διαφοροποιήσεις, ο Γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «όσοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση, εξέφρασαν τις απόψεις τους», αλλά και ότι «στις τροπολογίες που καταθέσαμε είναι οι υπογραφές και των 22 βουλευτών».

Ο ίδιος γνωστοποίησε πως «ο κ. Παπανδρέου δεν συμμετείχε, αλλά στην τροπολογία επί του πολιτικού περιεχομένου είμαστε σύμφωνοι όλοι για το τι θα αλλάξουμε».

Μάλιστα, «οι απόψεις που εκφράστηκαν μέσα στη Βουλή και του κ. Καστανίδη και του κ. Παπανδρέου είναι μέσα στο γράμμα και το πνεύμα των πρωτοβουλιών που καταθέσαμε», επισήμανε ο κ. Κεγκέρογλου, υπογραμμίζοντας πως «η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν ομόφωνη ως προς τα θέματα που θα διεκδικήσουμε και ομόφωνη ως προς το ό,τι θα αποφασίσουμε για το χειρισμό, θα το πράξουν όλοι».

Σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ που συγκάλεσε εκτάκτως η Πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά για τις 2 το μεσημέρι, ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ότι «όλοι οι κανόνες έχουν τις εξαιρέσεις τους και όλες οι εξαιρέσεις προβλέπονται από τον κανόνα», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν είναι αρμόδια για πειθαρχικές κυρώσεις.

«Δεν είμαστε πειθαρχικό όργανο εμείς» ξεκαθάρισε ο κ. Κεγκέρογλου, επισημαίνοντας πως «στο συγκεκριμένο θέμα δεν υπήρχε ελευθερία ψήφου κατά συνείδηση, υπήρχε συλλογική απόφαση». «Εγώ πάντως είχα διαγραφεί κάποια στιγμή από τον Γιώργο Παπανδρέου από την κοινοβουλευτική ομάδα, γιατί δεν είχα ψηφίσει σε κάποιο νομοσχέδιο. Και ο κ. Καστανίδης το ίδιο, είχαμε διαγραφεί και οι δύο», πρόσθεσε.