Γ. Πατούλης: «Η Αττική δεν αντέχει άλλο να θάβει σκουπίδια»

Γ. Πατούλης: «Η Αττική δεν αντέχει άλλο να θάβει σκουπίδια»

Οκτώ συγκεκριμένες δράσεις οι οποίες έχουν ορίζοντα υλοποίησης το πρώτο εξάμηνο του 2020 προκειμένου να υπάρξει μια μόνιμη και βιώσιμη λύση στο ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων, προαναγγέλλει ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», επισημαίνοντας ότι «η Αττική δεν αντέχει άλλο να θάβει σκουπίδια».

Σε αυτές τις δράσεις συμπεριλαμβάνονται η αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού, η προμήθεια 10.000 καφέ κάδων για οργανικά απορρίμματα και 66 νέων απορριμματοφόρων, η ίδρυση Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης και η λειτουργία Help Desk στον ΕΔΣΝΑ, η περαιτέρω προώθηση της ανακύκλωσης για ολόκληρη την Αττική, η δημιουργία 1.000 σημείων ανακύκλωσης σε στοχευμένα σημεία (σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, αθλητικούς χώρους, εκκλησίες) και η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων της Αττικής προς την κατεύθυνση της ανακύκλωσης.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Στόχος μας είναι να έχει καταργηθεί ο πράσινος κάδος και να υπάρχουν μόνο χωριστά ρεύματα από Διαλογή στην Πηγή», προσθέτοντας πως ο ΧΥΤΑ Φυλής από τα τέλη του 2023 θα παύσει να δέχεται σύμμεικτα απορρίμματα.

Τέλος, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στην απόφαση του πρωθυπουργού να προταθεί η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι είναι «μια πρόταση πρόκληση, ευθύνης και συναίνεσης, προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας».