Γ. Κουμουτσάκος: Το μεταναστευτικό απαιτεί κοινή λύση και αντίδραση

Γ. Κουμουτσάκος: Το μεταναστευτικό απαιτεί κοινή λύση και αντίδραση

 

Ως τεράστια και ταυτόχρονα κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ο Γιώργος Κουμουτσάκος προσερχόμενος στο άτυπο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στο Ελσίνκι, τονίζοντας πως «απαιτεί κοινή λύση και αντίδραση στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Στο περιθώριο του συμβουλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη συνάντηση «επιβεβαιώθηκε η ταύτιση απόψεων των δύο χωρών για την ανάγκη αποτελεσματικής διαχείρισης της μετανάστευσης, με έμφαση στην ανάγκη εφαρμογής συνολικής προσέγγισης, η οποία θα βασίζεται στη λειτουργική και ισόρροπη σχέση μεταξύ των αρχών της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας».

Σε αυτό το πλαίσιο, «είναι επιτακτική η διατήρηση της επαγρύπνησης στην Ανατολική Μεσόγειο, ενόψει ενδεχόμενης αύξησης των μεταναστευτικών ροών στο επόμενο διάστημα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι δύο υπουργοί προγραμμάτισαν διμερή συνάντηση στην Αθήνα, στις 29 Ιουλίου.