Να μην λάβει αποφάσεις για εθνικά θέματα η κυβέρνηση

Να μην λάβει αποφάσεις για εθνικά θέματα η κυβέρνηση

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Αυστηρό μήνυμα τόσο προς την Άγκυρα όσο και προς την ελληνική κυβέρνηση έστειλε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Από την μια κάλεσε την κυβέρνηση, «τώρα που φεύγει να μην πάρει αποφάσεις που αφορούν μείζονα εθνικά ζητήματα» και από την άλλη επισήμανε προς την Τουρκία ότι δεν θα πρέπει να παρερμηνεύει τις εσωτερικές κομματικές αντιπαραθέσεις, διότι «απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση θα βρουν ενωμένους τους Έλληνες»!

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση προειδοποίησε θεσμικά τον Αλέξη Τσίπρα να μην προχωρήσει σε δεσμεύσεις που αφορούν κρίσιμες στιγμές εθνικών θεμάτων, αναφερόμενος ουσιαστικά στην φημολογία περί νομοσχεδίου για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. Υπενθύμισε, δε, ότι η εξωτερική πολιτική δεν είναι πεδίο για ασκήσεις εντυπωσιασμού, τονίζοντας ότι δεν είναι η ώρα για παιχνίδια!

Την ίδια ώρα, απευθυνόμενος προς την Άγκυρα ξεκαθάρισε ότι δεν μας τρομάζουν οι ασκήσεις, όπως αυτή του «Θαλασσόλυκου» και μάλιστα διευκρίνισε ότι στις προκλήσεις οι πολιτικές δυνάμεις και κατ' επέκταση οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι. «Η Τουρκία εγκλωβίστηκε σε στρατηγικής έντασης. Αυτό-εξαιρείται από τις θετικές ενεργειακές εξελίξεις, γιατί δεν θέλει να αναγνωρίσει διεθνές δίκαιο, αυτοεγκλωβίστηκε σε σπιράλ συνεχούς έντασης, παράγοντας αστάθεια αβεβαιότητα και ένταση», τόνισε αρχικά και προσέθεσε: «η εσωτερική κομματική αντιπαράθεση να μην παρερμηνευθεί (σ.σ. από την Τουρκία), απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση θα βρουν ενωμένους τους Έλληνες κι αν νομίζουν ότι θα μας τρομάξουν με ασκήσεις, οι ίδιοι θα τρομάξουν από την εθνική μας ενότητα απέναντι στις προκλήσεις τους. Δεν έχουν αντιληφθεί τι δύναμη κρύβει η ενότητα των Ελλήνων», υπογράμμισε.