Γ. Κουμουτσάκος: Είναι πιθανό ένα επεισόδιο με την Τουρκία

Γ. Κουμουτσάκος: Είναι πιθανό ένα επεισόδιο με την Τουρκία

Την ανάγκη να αναδειχθεί μια στιβαρή διακυβέρνηση η οποία θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στον κίνδυνο επεισοδίου με την Τουρκία, αλλά και στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Αλβανία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι μήνες τώρα η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση, επιμένει να μην αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο, και συνεχίζει να προκαλεί ένταση στην Κυπριακή ΑΟΖ.
«Όσο σωρεύεται η ένταση τόσο υπάρχουν πιθανότητες να κλιμακωθεί και να έχουμε επεισόδιο. Δηλώνουμε έντονα την ανησυχία μας είναι υπαρκτή…» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του.

Όπως σημείωσε «η Ελλάδα να στέλνει οφείλει μηνύματα και να προχωρεί σε συνεργασίες ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της με καθαρή αποτρεπτική στρατηγική», ενώ αναφερόμενος στη σημερινή επίσκεψη του πρόεδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο Καστελόριζο ανέφερε ότι «θα μιλήσει πολύ καθαρά για ανάγκη συνέχισης του διάλογου με την Τουρκία, άλλα όχι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες… Πρέπει να προηγηθεί μια περίοδος ηρεμίας προκειμένου ο διάλογος να παράξει αποτελέσματα».