Γ. Βρούτσης: Ευνοϊκότερη ρύθμιση για τις 120 δόσεις - Δεν θα υπάρξει άλλη

Γ. Βρούτσης: Ευνοϊκότερη ρύθμιση για τις 120 δόσεις - Δεν θα υπάρξει άλλη

Στην επέκταση της ρύθμισης των 120 δόσεων σε πολίτες και επιχειρήσεις με ευνοϊκότερους όρους αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης επισημαίνοντας πως οι ευνοϊκές αλλαγές που θα φέρει η κυβέρνηση θα είναι η τελευταία. «Δεν θα υπάρξει άλλη γι΄αυτό και όσοι θέλουν να επωφεληθούν πρέπει να σπεύσουν να ενταχθούν τώρα», επισήμανε.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τόνισε πως η προηγούμενη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει ρύθμιση 120 δόσεων, το 2015, αποδείχτηκε ότι αυτό δεν βοήθησε την αγορά, ενώ αντίθετα η ΝΔ επιδιώκει να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι και κάλεσε τους πολίτες να επωφεληθούν τώρα από τη ρύθμιση, διότι «δεν θα υπάρξει άλλη».

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ.

– Το επιτόκιο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώνεται από 5 σε 3%, ανοίγει η ρύθμιση για όλες τις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή μέχρι 1 εκ. ευρώ, αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για όσους εντάσσονται και παραμένουν στη ρύθμιση, ενώ θεσπίζεται νέα πάγια ρύθμιση από 12 έως 24 δόσεις.

Παράλληλα, αυξημένο αριθμό εκκρεμών συντάξεων, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, καταγράφει έρευνα των αρμοδίων υπηρεσιών που πραγματοποιείται μετά από εντολή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Όπως ανέφερε ο υπουργός οι εκκρεμείς συντάξεις ξεπερνούν τις 430 χιλιάδες και σημείωσε πως η καταγραφή συνεχίζεται, άρα ο τελικός αριθμός θα είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι οι καθυστερήσεις στην απονομή σύνταξης είναι μια ντροπιαστική παθογένεια του κράτους και επέδωσε στις εκκρεμείς συντάξεις τα πλεονάσματα που είχε βρει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στον ΕΦΚΑ. «Τα πλεονάσματα δεν υπήρξαν ποτέ», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό το Νοέμβριο θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση με στόχο την 1η Ιουνίου του 2020 το 43,33% των συντάξεων να εκδίδεται ψηφιακά και τον επόμενο χρόνο μέχρι το καλοκαίρι του 2021 το ποσοστό αυτό να ανέλθει στο 90%.

Για το υπόλοιπο 10% ανέφερε ότι πρόκειται για συντάξεις ειδικού χαρακτήρα που θα βγαίνουν με τη σημερινή διαδικασία, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο χρόνος απονομής τους δεν θα ξεπερνά τους 3 μήνες.