Γ. Βρούτσης: Από 84% έως και 100% η μισθολογική αναπλήρωση - Ανάκαμψη το 2021

Γ. Βρούτσης: Από 84% έως και 100% η μισθολογική αναπλήρωση - Ανάκαμψη το 2021

Από το 84% έως και στο 100% θα κυμαίνεται η αναπλήρωση του μισθού των εργαζομένων βάσει του νέου προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, η Κυβέρνηση μειώνει κατά 20% τους μισθούς.

Συγκεκριμένα ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι με το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» προβλέπεται η επιδότηση από το κράτος ενός τμήματος της απώλειας εισοδήματος σε εργαζομένους των οποίων θα μειώνεται ο χρόνος εργασίας τους κατά 50%.

Αναφερόμενος στο «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι «Η φιλοσοφία του νέου προγράμματος είναι  να στηρίξουμε την εργασία και να αποφύγουμε το επίδομα ανεργίας», προσθέτοντας ότι το  νέο πρόγραμμα πρόκειται να εγκριθεί  από τη Βουλή εντός του Μαΐου».

Όπως δήλωσε ο κ. Βρούτσης από την Βουλή για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, «Η αναπλήρωση του μισθού θα είναι από 84% έως 100%, ενώ βάζουμε φράχτη προς τα κάτω στον κατώτατο μισθό και ερχόμαστε να στηρίξουμε την επιχείρηση και τον εργαζόμενο. Ο εργαζόμενος θα είναι πλήρως ασφαλισμένος». 

Ο υπουργός διευκρίνισε επίσης, από το βήμα της Βουλής, ότι το «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»  θα έχει διάρκεια από την 1η Ιουνίου έως και το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ κατά την διάρκεια του προγράμματος απαγορεύεται η αλλαγή σύμβασης αλλά και η απόλυση του εργαζόμενου».

«Το δυσμενές κλίμα θα ανατραπεί το 2021»

Εξάλλου, ο υπουργός Εργασίας εξέφρασε με βεβαιότητα ότι το δυσμενές περιβάλλον που προκλήθηκε από την πανδημία θα  έχει προσωρινό χαρακτήρα και ότι από το 2021 η αποκλιμάκωση της ανεργίας θα τρέχει με τους υψηλότερους ρυθμούς σε όλη την Ευρώπη, με την χώρα μας να ξαναπερνά σε ένα ενάρετο κύκλο υγιούς ανάπτυξης.

Ο κ. Βρούτσης μάλιστα άσκησε κριτική κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς η επίκαιρη ερώτηση στην οποία απάντησε υποβλήθηκε από την βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπέτυ Σκούφα, αναφέροντας τα εξής: «Επί των ημερών σας φέρατε τις ομαδικές απολύσεις στο εργατικό δίκαιο της χώρας που έχουν το προσωνύμιο ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν ότι μέχρι τέλους θα είμαστε δίπλα στον καθένα και στην καθεμιά χωριστά και θα παλέψουμε για να κρατήσουμε ζωντανή την οικονομία και τις θέσεις εργασίας».