Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, 19:34
Τελευταία ενημέρωση: 20:01

-A +A

Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση εκφυλίζει τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, 19:34
Τελευταία ενημέρωση: 20:01
Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση εκφυλίζει τη Συνταγματική Αναθεώρηση
-A +A

Για σοβαρότατο ζήτημα δημοκρατίας έκανε λόγο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως χρησιμοποιεί τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης για προεκλογικούς σκοπούς.

«Το Σύνταγμα δεν προστατεύει τη Δημοκρατία από τα θολωμένα μυαλά και τις αυταπάτες. Με ευθύνη της κυβέρνησης η διαδικασία κοντεύει να εκφυλιστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε η Φ. Γεννηματά, «δεν θα επιτρέψουμε τα προεκλογικά παιχνίδια του κ.Τσίπρα ούτε τις μετεκλογικές υστεροβουλίες του κ. Μητσοτάκη. Δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή σε οποιονδήποτε έχει την ψευδαίσθηση ότι θα επιβάλλει τις θέσεις του για το Σύνταγμα».

Ακόμη, απαντώντας στην κυβέρνηση για την απόπειρα να εμπλακεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε υποθέσεις διαφθοράς ανέφερε: «Είπα προχθές ότι ο πανικός σας προκειμένου να πλήξετε τη δημοκρατική παράταξη, θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Είστε αδίστακτοι. Τώρα φτάνετε στον Κ. Σημίτη τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι, της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, των μεγάλων έργων, που άλλαξαν την εικόνα της χώρας. Πάρτε το απόφαση δεν μας αγγίζετε. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ».

Μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για αλλαγή ρυθμίσεων για την ποινική ευθύνη υπουργών, καθώς όπως σημείωσε «οι βουλευτές δεν μπορεί να καλύπτονται με ασυλία για κοινά ποινικά αδικήματα».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα