Ευ. Βενιζέλος για σκάνδαλο Πετσίτη: Υπάρχει υπόθεση Τσίπρα από τη Βενεζουέλα μέχρι την Κύπρο

Ευ. Βενιζέλος για σκάνδαλο Πετσίτη: Υπάρχει υπόθεση Τσίπρα από τη Βενεζουέλα μέχρι την Κύπρο

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προαναγγέλλοντας ότι η ενσυνείδητη αποδιάρθρωση της κοινωνίας, της πραγματικής οικονομίας και της θεσμικής ραχοκοκαλιάς που συμβαίνει τα τελευταία 4 χρόνια, θα σταματήσει με άλλο κοινοβουλευτικό συσχετισμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει την ιδιοκτησία και την ευθύνη της σκευωρίας για να αυτοπροστατευθεί ενόψει εκλογών, είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

«Και θα επέλθει κάθαρση, να είστε βέβαιοι γι' αυτό», προεξόφλησε, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι οπαδός της συναίνεσης. «Αλλά δεν φτάνεις σε αυτό αν αντιληφθούν όλοι τι κάνουν και συνετιστούν», ξεκαθάρισε απευθυνόμενος προς την παρούσα κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι οι Υπουργοί του επιδιώκουν την παραγραφή, την ώρα που καταγγέλλουν ως κατάπτυστο το άρθρο 86 για την ευθύνη των Υπουργών. «Θέλει θράσος να λέει ο Α. Τσίπρας ότι θέλουμε να κρυφτούμε πίσω από την παραγραφή για πρόσωπα που η υπόθεση έχει τεθεί στο αρχείο. Το λέει για τον κ. Πικραμμένο και για μένα που είμαι μόνιμος και προνομιακός στόχος του Τσίπρα και της ομάδας του», τόνισε αρχικά προσθέτοντας ότι αντί ο Τσίπρας να ζητήσει συγγνώμη από τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό επιτίθεται στον ίδιο εξαιτίας του άρθρου 86!  

Είπε, μάλιστα, ότι στόχος του πρωθυπουργού για το δήθεν σκάνδαλο Novartis, «που μετατράπηκε σε αντίστροφο σκάνδαλο, δηλαδή μία προσπάθεια αλλοίωσης του πολιτεύματος και επηρεασμού θεσμών», ήταν για «να αλλοιωθεί ο συσχετισμός των εκλογικών και κοινοβουλευτικών δυνάμεων, στην πραγματικότητα για να αλλοιωθεί το πολίτευμα».

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο Πετσίτη, υπογράμμισε ότι υπάρχει υπόθεση Τσίπρα και των υπουργών του που έχουν βλάψει με τις ενέργειες τους το δημόσιο συμφέρον. «Υπάρχει υπόθεση Τσίπρα που οδηγεί από την Βενεζουέλα μέχρι τα Κατεχόμενα της Κύπρου», σημείωσε με νόημα.