Επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στην Άνω Γλυφάδα

Επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στην Άνω Γλυφάδα

Ζημιές στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Άνω Γλυφάδα προκάλεσαν άγνωστοι το βράδυ της Τετάρτης.

Οι δράστες έσπασαν τζαμαρίες και έγραψαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ την Τρίτη τα ίδια γραφεία είχαν δεχθεί και πάλι επίθεση.

Χθες βράδυ, ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποίησε επίθεση σε εκδήλωση υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, όπου παρευρίσκονταν ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς αλλά και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας και Όλγα Κεφαλογιάννη καθώς και άλλα στελέχη του κόμματος, στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Λεωφόρο Συγγρού. 

Συγκεκριμένα περίπου 25 άτομα βγήκαν από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, πέταξαν κροτίδα στον επικεφαλής ασφαλείας που βρισκόταν έξω από το κτίριο της εκδήλωσης και έσπασαν τρία αυτοκίνητα προξενώντας φθορές σε τζαμαρίες του κτιρίου.

Λίγο αργότερα, αντιεξουσιαστές δημιούργησαν ένταση και σε προεκλογική εκδήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Θεσσαλονίκη, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και πετώντας τρικάκια. 

Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συνιστά ευθεία επίθεση στη δημοκρατία, τόνισε η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας πως οτιδήποτε διαταράξει την ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα θα βαρύνει τον κ. Τσίπρα.