Οργή στη ΝΔ για τις επιθέσεις: Αυτή είναι η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Οργή στη ΝΔ για τις επιθέσεις: Αυτή είναι η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι επιθέσεις αγνώστων σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία. 

Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συνιστά ευθεία επίθεση στη δημοκρατία, τόνισε η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας πως οτιδήποτε διαταράξει την ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα θα βαρύνει τον κ. Τσίπρα.

ΝΔ: Προ των ευθυνών της η κυβέρνηση

«Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ.

Συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία. Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει, θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα».

Επίθεση κουκουλοφόρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εχθές το βράδυ, ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποίησε επίθεση σε εκδήλωση υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, όπου παρευρίσκονταν ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς αλλά και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας και Όλγα Κεφαλογιάννη καθώς και άλλα στελέχη του κόμματος, στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Λεωφόρο Συγγρού. 

Στην εκδήλωση, που υπήρχαν πολλά στελέχη αλλά και πολίτες κατευθυνόταν και ο Άδωνις Γεωργιάδης και σύμφωνα με τις πληροφορίες περίπου 25 άτομα, βγήκαν από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, πέταξαν κροτίδα στον επικεφαλής ασφαλείας που βρισκόταν έξω από το κτίριο της εκδήλωσης και έσπασαν τρία αυτοκίνητα προξενώντας φθορές σε τζαμαρίες του κτιρίου.

Το ένα αυτοκίνητο, μάλιστα, ανήκει στον βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτή τομεάρχη για την Κοινωνική Ασφάλιση, Νότη Μηταράκη. 

Λίγο αργότερα, αντιεξουσιαστές δημιούργησαν ένταση σε προεκλογική εκδήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, έξω από το κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» βρέθηκαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που φώναξαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και πέταξαν τρικάκια. 

Επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στην Άνω Γλυφάδα

Ζημιές στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Άνω Γλυφάδα προκάλεσαν άγνωστοι το βράδυ της Τετάρτης, όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί.

Οι δράστες έσπασαν τζαμαρίες και έγραψαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ την Τρίτη τα ίδια γραφεία είχαν δεχθεί και πάλι επίθεση.

Ν. Μηταράκης: Δεν υπάρχουν οδηγίες για συλλήψεις

Το περιστατικό με την επίθεση στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής σχολίασε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, περιγράφοντας πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ειδοποιήθηκαν να βγουν έξω, «επειδή μας είχαν σπάσει τα αυτοκίνητα».

«Ήρθαν εντελώς ανενόχλητοι, τα έσπασαν και έφυγαν», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, σημειώνοντας πως «υπήρχαν λίγες αστυνομικές δυνάμεις» στο χώρο «και κάποιες λίγο πιο πέρα όπου είχε εκδήλωση η κ.Παπακώστα».

Ο Ν. Μηταράκης εκτίμησε αφενός ότι «δεν αξιολογήθηκε ο κίνδυνος», αφετέρου αμφέβαλε για το «αν υπάρχουν οδηγίες για να γίνουν συλλήψεις».

Μιλώντας αργότερα στον ρ/σ «Θέμα 104,6» ο κ. Μηταράκης, ανέφερε πως «το Πάντειο αντί για πανεπιστήμιο έχει γίνει ορμητήριο», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως «είναι ανατριχιαστικό να θεωρεί η κυβέρνηση ότι εκτός από ορισμένα γκέτο η υπόλοιπη Αθήνα είναι ελεύθερη».

Στον ΑΝΤ1 μίλησε και ο Στράτος Μαυροειδάκος, Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, υπογραμμίζοντας ότι στο σημείο βρίσκονταν «τρεις αστυνομικοί και ένας διευθυντής», σχολιάζοντας πως «δεν υπάρχει δομή στην ΕΛ.ΑΣ. να κάνει συλλήψεις σε τέτοιου είδους καταδρομικές επιθέσεις».