Επίθεση κουκουλοφόρων σε εκδήλωση με τον Α. Σαμαρά

Επίθεση κουκουλοφόρων σε εκδήλωση με τον Α. Σαμαρά

Επίθεση σε εκδήλωση όπου παρευρίσκονταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αλλά και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας και Όλγα Κεφαλογιάννη καθώς και άλλα στελέχη του κόμματος, πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών, στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Λεωφόρο Συγγρού.

«Αυτή είναι η Ελλάδα του κυρίου Τσίπρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντ. Σαμαράς, σε δήλωσή του μετά το συμβάν. 

Στην εκδήλωση, που υπήρχαν πολλά στελέχη αλλά και πολίτες κατευθυνόταν και ο Άδωνις Γεωργιάδης και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περίπου 25 άτομα, βγήκαν από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, πέταξαν κροτίδα στον επικεφαλής ασφαλείας που βρισκόταν έξω από το κτίριο της εκδήλωσης και έσπασαν τρία αυτοκίνητα προξενώντας  φθορές σε τζαμαρίες του κτιρίου.

Το ένα αυτοκίνητο, μάλιστα, ανήκει στον βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας και Αν. Τομεάρχη για την Κοινωνική Ασφάλιση, Νότη Μηταράκη, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Φωτογραφίες από τις ζημιές που προκάλεσαν σε αυτοκίνητα και στο κτίριο οι 25 κουκουλοφόροι ανάρτησε και ο Βασίλης Κικίλιας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Δήλωση για την επιδρομή των κουκουλοφόρων στην εκδήλωση του υποψήφιου δημοτικού του συμβούλου για τον Δήμο της Αθήνας Νικόλαου Μακρόπουλου, έκανε και ο Κώστας Μπακογιάννης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ούτε φοβόμαστε, ούτε υποχωρούμε. Αντίθετα, οι τραμπουκισμοί, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια πόλη ασφαλή, ελεύθερη και δημοκρατική. Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι».

Συναγερμός για «ύποπτο» σακίδιο μετά την επίθεση

Δεύτερος συναγερμός σήμανε μετά την επίθεση των κουκουλοφόρων στην εκδήλωση της ΝΔ όταν πολλοί από τους παρευρισκόμενους βγήκαν έξω από τον χώρο της εκδήλωσης για να δουν τι συνέβαινε, και εντός της αίθουσας εντοπίστηκε ένα σακίδιο πλάτης το οποίο κρίθηκε ύποπτο και ενημερώθηκε αμέσως η αστυνομία.

Η αίθουσα εκκενώθηκε και στη σκηνή έσπευσαν πυροτεχνουργοί, οι οποίοι αφού έλεγξαν το σακίδιο και δεν διαπίστωσαν κάτι το επιλήψιμο, έδωσαν το «πράσινο φως» για να συνεχιστεί η εκδήλωση.