Επιμένει ο Ν. Τόσκας στα σενάρια συνομωσίας

Επιμένει ο Ν. Τόσκας στα σενάρια συνομωσίας

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Παρά το γεγονός ότι η κυβερνητική ρητορική περί αποστασιών και κατάλυσης του πολιτεύματος έπεσε σαν χάρτινος πύργος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας επέμεινε.

Κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης της Όλγας Κεφαλογιάννη ο υπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αποτελεί «ουρά της ακροδεξιάς» με προφανή στόχο το πολιτικό κέρδος. «Τι έχετε να πείτε για το κλίμα βίας και φόβου με άρωμα ακροδεξιάς;», ρώτησε την κυρία Κεφαλογιάννη.

Επαναφέροντας τα σενάρια συνωμοσιολογίας υποστήριξε ότι υπάρχει συγκεκριμένη εφημερίδα που μιλά για κρεμάλες για τον Πρωθυπουργό ενώ συμπλήρωσε το εξής: «Τι λέει η ΝΔ για αυτά; Θέλετε να είστε ουρά της ακροδεξιάς; Υπάρχουν κάποιοι στην παράταξη σας που καλοβλέπουν την ακροδεξιά. Κανείς δεν κερδίζει από την κατάσταση αυτή».

Παράλληλα, ενημέρωσε τη Βουλή (ώστε το επιχείρημά του να μην είναι μετέωρο) ότι σε ομάδα που κατευθύνονταν χθες από την Καβάλα στην Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τα Σκόπια, εντοπίστηκαν μαχαίρια, κουκούλες, βενζίνη για μολότοφ κ.α..

Από την πλευρά της η κυρία Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στο χθεσινό φιάσκο με την επίθεση του Ρουβίκωνα στο γραφείο του Κ. Κατσίκη και κατηγόρησε με τη σειρά της την κυβέρνηση ότι καλλιεργεί σκόπιμα σενάρια συνωμοσιολογίας. 

Καμία εγκληματικότητα

Σε έτερη ερώτηση της κυρίας Κεφαλογιάννη για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπαινίχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι υπάρχει το αίσθημα της ασφάλειας. Μάλιστα, επικαλέστηκε τον περίπατο του πρίγκηπα Καρόλου στην  Αθήνα όπως και των άλλων ξένων ηγετών, για να συμπεράνει ότι έχει μειωθεί η εγκληματικότητα!  

Είπε, δε, ότι ενισχύθηκαν οι περιπολίες με αστυνομικούς που φρουρούσαν πρόσωπα και χώρους, καθώς κατά τον ίδιο φέτος προστέθηκαν 820 άτομα και πέρυσι 450, είπε. Πάντως, παραδέχθηκε ότι πάντα θα υπάρχουν προβλήματα και περιστατικά.

Να σημειωθεί  ότι η κυρία Κεφαλογιάννη ουσιαστικά υπενθύμισε την επιστολή των 400 κατοίκων των Εξαρχείων προς την Εισαγγελία Αθηνών που καταγγέλλουν την απουσία αστυνομικής δύναμης από την γειτονιά τους.  

Φωτογραφία intime news