Διακομματική συναίνεση για τη νέα δομή των ΕΔ - Τα σενάρια για τους εξοπλισμούς

Διακομματική συναίνεση για τη νέα δομή των ΕΔ - Τα σενάρια για τους εξοπλισμούς

Τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων «ενέκρινε» η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής κατά τη διάρκεια διπλής συνεδρίασης, μια στο ΥΠΕΘΑ και αργότερα στη Βουλή. Συγκεκριμένα, «ναι» είπαν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, ενώ διαφώνησαν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. Την ίδια ώρα, το ΜεΡΑ 25 δήλωση παρών. Σημειώνεται ότι η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων που θα ισχύσει για την περίοδο 2020-2034.

Σε ό,τι αφορά την παρουσίαση από πλευράς ΥΠΕΘΑ επί των εξοπλιστικών αναλύθηκαν αρκετά σενάρια εξοπλισμών που ξεκινούν από τα 16 δισ. ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 63 δισ. ευρώ, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Παράλληλα, o Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ. Φλώρος ανακοίνωση τη δημιουργία μιας νέας δύναμης στον Ελληνικό στρατό, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Σημειώνεται τέλος, ότι στην πρωινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, εκτός από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο συμμετείχαν ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου.