Δεν μπορούμε να λέμε απατεώνες τους πολιτικούς μας αντιπάλους
«Αδειάζει» Τσίπρα ο Τσακαλώτος

Δεν μπορούμε να λέμε απατεώνες τους πολιτικούς μας αντιπάλους

Αποστάσεις από τον Αλ. Τσίπρα κρατά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφού επισημαίνει σε άρθρο του ότι «πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες», αφήνοντας αιχμές για την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη κατά του Κυρ. Μητσοτάκη, λέγοντας: «Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που έχει περάσει στη χώρα είστε εσείς που υποσχεθήκατε στον ελληνικό λαό ανάπτυξη ισχυρή και φέρατε υπανάπτυξη 15% στο δεύτερο τρίμηνο του 2020».

Με άρθρο του στο tvxs, ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει με νόημα ότι «από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης». 

«Από την άλλη», συνεχίζει ο κ. Τσακαλώτος,, «ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοι μας δεν είναι, και δε θα μπορούσαν να είναι απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο –πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών– και δεν είναι πειστική».