Δεν μπορεί να υποκινεί εγκληματικές πράξεις
Γ. Γεραπετρίτης για Μουτζούρη

Δεν μπορεί να υποκινεί εγκληματικές πράξεις

Ευθεία επίθεση στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου εξαπέλυσε και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. «Οι ταγοί του δημοκρατικού πολιτεύματος που έχουν εκλεγεί για να υποστηρίξουν την κοινωνική συνοχή και το κοινωνικό συμφέρον δεν είναι δυνατόν να είναι μεταξύ εκείνων οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποκίνησης εγκληματικών πράξεων», ανέφερε στον ΣΚΑΪ, σχετικά με την στάση του κ. Μουτζούρη στα επεισόδια σε Χίο και Λέσβο για τα κλειστά κέντρα κράτησης μεταναστών.

«Ο κ. περιφερειάρχης εκλήθη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παραστεί στην σημερινή σύσκεψη. Ήταν ο μόνος ο οποίος προσκλήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ακριβώς για να υπάρξει καταλλαγή στα ζητήματα αυτά. Στη συνέχεια ο ίδιος ο περιφερειάρχης επικοινωνώντας πολλαπλώς επεδίωξε ουσιαστικά να θέσει με τρόπο εκβιαστικό τον τρόπο με τον οποίο θα παραστεί θεωρώντας ότι θα έπρεπε πρώτα να υπάρξει αποχώρηση των δυνάμεων τάξης οι οποίες βρίσκονται στο νησί έτσι ώστε να παρασταθεί», σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Δήλωσε επίσης πως αισθάνεται ιδιαίτερη ντροπή για τα επεισόδια και την επίθεση που δέχθηκαν άνδρες των ΜΑΤ. «Δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αξία του ανθρώπου. Τι σημαίνει ζωή και η ακεραιότητα της κοινωνίας. Έριχναν ρουκέτες απέναντι σε ανθρώπους. Χρησιμοποίησαν βόμβες μολότοφ. Εμπόδισαν νοσοκομειακό του ΕΚΑΒ να μεταφέρει τραυματίες. Αισθάνομαι ιδιαίτερη ντροπή για όλα αυτά με όλη την κατανόηση που μπορεί να έχω για την τοπική κοινωνία. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι καθημερινοί άνθρωποι μπορεί να εξωθηθούν σε τέτοιες ενέργειες», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Σε κάθε περίπτωση διευκρίνισε πως ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτοί σε όποιο διάλογο μπορεί να υπάρξει με τις τοπικές κοινωνίες και τόνισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό πρέπει να εφαρμοστεί καθώς ήταν το μοναδικό που κατατέθηκε στην δημόσια διαβούλευση και μπορεί να οδηγήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών.