Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, 16:16

-A +A

Δ. Τζανακόπουλος: ΝΔ και ΜΜΕ προσπαθούν να δημιουργήσουν σκάνδαλα

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, 16:16
Δ. Τζανακόπουλος: ΝΔ και ΜΜΕ προσπαθούν να δημιουργήσουν σκάνδαλα
-A +A

Τη θέση πως αξιωματική αντιπολίτευση και δημοσιογραφικά συγκροτήματα «προσπαθούν να δημιουργήσουν σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν», επανέλαβε ο Δ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος στην υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη και τα ερωτήματα μερίδας του Τύπου και της ΝΔ.

«Αφού δεν έχουν καταφέρει να βλάψουν το ηθικό πλεονεκτημα της κυβέρνησης ψάχνουν τους φίλους, τους γνωστούς, ας ψάξουν δεν θα βρουν τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στην αποψινή ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, ο κ Τζανακόπουλος ανέφερε πως ο πρωθυπουργός  θα στείλει ένα μήνυμα δημοκρατίας αλληλεγγύης και συννενόησης. Όπως ανέφερε στον ρ/σ Flash Θεσσαλονίκης «την ίδια στιγμή προσπαθούμε να δηλώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν αξίζει η μισαλλοδοξία και ο σκοταδισμός στη Θεσσαλονίκη» και επανέλαβε πως η κυβέρνηση δεν θέλει τη Θεσσαλονίκη με γυρισμένη την πλάτη στους βόρειους γείτονες της αλλά να τους "αγκαλιάσει", και να γίνει η πόλη της δημοκρατίας και του φωτός.

Για τις αντισυγκεντρώσεις ο Δημήτρης Τζανακόπουλος διευκρίνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανεβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη με την ιδιότητα του πρωθυπουργού αλλά θα συμμετάσχει σε μια πολιτική συγκέντρωση του κόμματός του. Σημείωσε μάλιστα πως ουδέποτε στις επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη δεν υπήρξαν αντιδράσεις για τους πολίτες που διαδήλωναν κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

«Δεν αξίζουν στη Θεσσαλονίκη λαϊκές εκδηλώσεις που δεν σκοπεύουν στη διατύπωση διαμαρτυρίας αλλά σκοπεύουν στο να εμποδίσουν ένα πολιτικό κόμμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος προσθέτοντας: «Οι αντισυγκεντρώσεις είναι πρακτικές που δεν μπορούμε να δεχτούμε (...) Πώς θα σας φαινόταν εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έστηνε μια αντισυγκέντρωση για τα μηνύματα που θα στείλει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συνέδριο της ΝΔ;» διερωτήθηκε ολοκληρώνοντας το σκεπτικό του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε πως σε κοινωνικό επίπεδο διεξάγεται μια συζήτηση αναφορικά με τη Συμφωνία ανάμεσα σε εκείνους που την αποδέχονται και σε εκείνους που εκφράζουν την ανησυχία τους προσθέτοντας όμως ότι «προκαλούνται εντάσεις από ακραίες δυνάμεις με στόχο τη δημιουργία απόσταθεροποιητικού κλίματος» ενώ κατήγγειλε πως αυτές οι δυνάμεις καλούν σε συγκέντρωση ακόμα και στο εσωτερικό του χώρου οπου θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας με στόχο να εμποδίσουν την εκδήλωση.

 Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του προηγούμενου διαστήματος από την πλευρά του Ζόραν Ζάεφ, είπε πως οι αλλαγές στις οποίες προχωρησε στο Σύνταγμα της χώρας του αποτελούν παραδοχή αστοχίας σε όσα είχε προηγουμένως ισχυριστεί. Ο κ. Τζανακόπουλος πάντως εκτίμησε ότι οι επίμαχες δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ μεγαλοποιήθηκαν και σε ένα βαθμό διαστρεβλώθηκαν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ακόμη πως «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ιστορική καθώς λύνει το τελευταίο ταυτοτικό των Βαλκανίων» και υπογράμμισε την προσήλωση των γειτόνων μας σε αυτή τη Συμφωνία. Πρόσθεσε μάλιστα πως η Συμφωνία των Πρεσπών επιλύει ζητήματα που σχετίζονται με τον αλυτρωτισμό αλλά και ορισμένα που θα μπορούσαν να προκύψουν χωρίς συμφωνία. Επιπλέον δε, δήλωσε ότι κατανοεί την ανησυχία ορισμένων πολιτών, ωστόσο, σημείωσε πως δεν είναι δικαιολογημένη καθώς η Συμφωνία κλείνει προβλήματα.

Αναλύοντας την κατάσταση στη ΔΕΠΑ και τα χρέη της ΕΛΦΕ τα οποία διογκώθηκαν στα 105 εκατομμύρια επί ΝΔ, όπως είπε, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να βρει μια λύση για να μην κλείσουν τα Λιπάσματα. Παράλληλα παρέπεμψε στην ελληνική Δικαιοσύνη που απέρριψε αίτημα για πιο αυστηρούς όρους στην αποπληρωμή των επίμαχων δανείων της εταιρείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα