ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Χρ. Ταραντίλης για επίθεση στο γραφείο Γ. Αμυρά: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται

Χρ. Ταραντίλης για επίθεση στο γραφείο Γ. Αμυρά: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται

Στην καταδίκη της επίθεσης στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά από τραμπούκους υποστηρικτές του αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης. 

Όπως τόνισε Οι συνεχείς επιθέσεις τους δεν τρομοκρατούν κανέναν ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται.

«Υπερασπίζεται σταθερά και αταλάντευτα τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Το μόνο που κάνουν με τις τραμπούκικες ενέργειές τους είναι να προκαλούν το αίσθημα των δημοκρατικών πολιτών» πρόσθεσε ο κ. Ταραντίλης.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν από τις 9 το πρωί, η Αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν κατά το οποίο συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα έγραψαν άγνωστοι μέσα στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού 

Το πολιτικό γραφείο του κ. Αμυρα βρίσκεται στο κέντρο των Ιωαννίνων, στην οδό Δωδώνης 5 στον 2ο όροφο. Όπως διαπιστώθηκε, έγινε διάρρηξη της εισόδου, αλλά και φθορές στον χώρο του γραφείου. Τα συνθήματα και η υπογραφή των αγνώστων οδηγούν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ταραντίλη:

Τραμπούκοι, υποστηρικτές του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα, επιτέθηκαν στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά στα Γιάννενα και προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές. Οι συνεχείς επιθέσεις τους δεν τρομοκρατούν κανέναν. Ας το αντιληφθούν μια και καλή ότι η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται σταθερά και αταλάντευτα τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Το μόνο που κάνουν με τις τραμπούκικες ενέργειές τους είναι να προκαλούν το αίσθημα των δημοκρατικών πολιτών.