Χρ. Σπίρτζης: Ο Π. Καμμένος τηρεί τον λόγο του

Χρ. Σπίρτζης: Ο Π. Καμμένος τηρεί τον λόγο του

«Με τους ΑΝΕΛ έχουμε μια έντιμη και πολύ καλή σχέση και συμφωνία. Επειδή ο κ. Καμμένος όταν λέει κάτι δεν παίρνει τον λόγο του πίσω, τηρεί τον λόγο του… Και αυτό το έχει αποδείξει. Άρα, θεωρώ πως η δέσμευσή του και στο υπουργικό συμβούλιο και δημόσια για μη συμπόρευση με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ισχύει… Δεν είναι μια δέσμευση αόριστη, το έχει αποδείξει με την πολιτική του στάση, με την πορεία στην κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Απευθείας».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στους ΑΝΕΛ και την ενδεχόμενη αποχώρησή τους από την κυβέρνηση, ο υπουργός αναφέρθηκε στη συνεργασία των 3,5 ετών, με μία συμφωνία που είχε γίνει με γνωστές πολιτικές διαφωνίες, οι οποίες και είχαν αναδειχθεί. Πρόσθεσε, δε, ότι δεν σημαίνει πως αποχωρώντας από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος δεν θα τη στηρίζει.

Τέλος, ερωτηθείς για την επόμενη μέρα και αν υπάρχει πιθανότητα άλλων κυβερνητικών πλειοψηφιών μετά την ενδεχόμενη αποχώρηση των ΑΝΕΛ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε: «Δεν είναι απαγορευτικό αν υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις. Είναι θεμιτό και να μη φύγουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση να αναζητάς μεγαλύτερες συμμαχίες και στήριξη».

Με πληροφορίες ΑΠΕ - ΜΠΕ