Χρ. Βερναδάκης: Και νόμιμο και ηθικό το δάνειο Πολάκη

Χρ. Βερναδάκης: Και νόμιμο και ηθικό το δάνειο Πολάκη

Παρά τα όσα λέγονται περί δυσαρέσκειας του Μεγάρου Μαξίμου για Πολάκη η στήριξη του Αλέξη Τσίπρα είναι σαφής και ξεκάθαρη, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας και στενού συνεργάτη Χρήστου Βερναδάκη, ο οποίος υπερασπίστηκε τον αναπληρωτή υπουργό υγείας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Χαρακτηριστικά ο κ. Βερναδάκης ανέφερε ότι «και νόμιμο είναι το δάνειο -το λέει η Τράπεζα της Ελλάδος αυτό- και ηθικό είναι...» και συμπλήρωσε πως «αυτό που δεν θα ήταν ηθικό και νόμιμο είναι αν η γυναίκα του Π. Πολάκη είχε οφσόρ εταιρεία και έκανε εικονικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με φίλους χρηματοδότες καλύπτοντας, ας πούμε, χρηματοδοτικές της ανάγκες».

Ο κ. Βερναδάκης συνέχισε λέγοντας ακόμα πως «ηθικό και νόμιμο επίσης δεν θα ήταν αν ο Π. Πολάκης δεν ξήλωνε τα συστήματα διαπλοκής και μίζας στην υγεία και συνέχιζε τη γνωστή σε όλους και όλες πρακτική της τελευταίας τριακονταετίας, καλύπτοντας και τις δικές του ανάγκες, αντί να προσφεύγει σε δανεισμό».