Χ. Σταϊκούρας: Ο Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός φόρων, κατασχέσεων και πλειστηριασμών

Χ. Σταϊκούρας: Ο Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός φόρων, κατασχέσεων και πλειστηριασμών

«Όσα ευρωπαϊκά κοστούμια και να αλλάξει, ο κ. Τσίπρας θα μείνει στην πολιτική ιστορία του τόπου ως ο πρωθυπουργός των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών», δηλώνει ο Χ. Σταϊκούρας 

«Ότι γυαλίζει, δεν είναι χρυσός. Η κυβέρνηση προτείνει αποσπασματικά, με μεγάλη καθυστέρηση και ατολμία, σε βάθος χρόνου, μειώσεις κάποιων φορολογικών συντελεστών, αφού πρώτα προχώρησε σε 29 αυξήσεις φόρων, οδηγώντας σε φτωχοποίηση την κοινωνία και σε διόγκωση το ιδιωτικό χρέος», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο τεμεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Και συμπληρώνει «όσες κυνικές μεταστροφές και να κάνει, όσα ευρωπαϊκά κοστούμια και να αλλάξει, ο κ. Τσίπρας θα μείνει στην πολιτική ιστορία του τόπου ως ο πρωθυπουργός των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών».

Σε ερώτηση για τη μη περικοπή των συντάξεων που πέτυχε η κυβέρνηση επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να θριαμβολογεί για κάτι που η ίδια, μόνη της ψήφισε πριν από ενάμιση χρόνο και δεν περιλαμβάνονταν στο τρίτο πρόγραμμα» και υπενθυμίζει ότι «οι συνταξιούχοι υφίστανται ήδη, εξαιτίας επιλογών της σημερινής κυβέρνησης, μεγάλες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις τους».

Υπογραμμίζει ότι η ΝΔ, δεν ψήφισε τις νέες περικοπές και «ανέλαβε νομοθετική πρωτοβουλία να ακυρωθούν οι σχετικές προβλέψεις, την οποία η κυβέρνηση τότε δεν στήριξε».

Αναφερόμενος στη σκανδαλολογία υποστηρίζει ότι «μέχρι σήμερα, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες και την εργαλειοποίηση εξεταστικών επιτροπών, δεν ικανοποιούνται οι κυβερνητικές επιθυμίες».

Αντίθετα υπογραμμίζει «καθημερινά πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα καταγγελιών – ακόμη και από στελέχη της – για σκάνδαλα της σημερινής κυβέρνησης, όπως είναι η διασπάθιση των κοινοτικών πόρων για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, η κακοδιαχείριση στην ΕΡΤ, η αλλαγή της σύμβασης του σταθμού στο Θριάσιο, η δυσώδης υπόθεση της ΔΕΠΑ».

Τέλος, ο Χρήστος Σταϊκούρας για τη συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ δεν θα δεχθεί καμία αλλαγή που να δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας στους κληρικούς.