Αρ. Πελώνη: Η λογική των μέτρων είναι η ελεγχόμενη λειτουργία

Αρ. Πελώνη: Η λογική των μέτρων είναι η ελεγχόμενη λειτουργία

«Η λογική των μέτρων είναι η ελεγχόμενη λειτουργία. Αυτό ήταν και το μήνυμα του πρωθυπουργού. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό, είναι μια νέα κανονικότητα», τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επισημαίνοντας πως «πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και ειδικά χωρίς μάσκα».

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» η κ. Πελώνη ανέφερε ότι «ακούω μια κριτική για τα περίπτερα. Είναι μια δύσκολη ισορροπία που πρέπει να πετύχουμε ανάμεσα στην τήρηση των μέτρων και στην ατομική ελευθερία» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό, είναι μια νέα κανονικότητα», υπενθυμίζοντας ότι «σε Γαλλία και Βρετανία έχουν πάρει τέτοια μέτρα για περιορισμό στο ωράριο λειτουργίας καταστημάτων».

Σύμφωνα με την ίδια «οι 65αρηδες είναι η ομάδα που δείχνει τη μεγαλύτερη συμμόρφωση και είναι κρίμα να τιμωρηθούν και αυτό προφανώς δεν μπορεί να γίνει».

Επίσης, σημείωσε οι αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί η απόδοση των τριών πακέτων με μέτρα που έχουν ανακοινωθεί το τελευταίο δεκαήμερο για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Όσον αφορά τις καταλήψεις είπε «η εικόνα είναι πως θα αποκλιμακωθεί αυτό το φαινόμενο. Η θέση των μαθητών είναι μέσα στα σχολεία. Ελπίζω ότι αυτό θα ατονίσει».

Αναφερόμενη στην επίσκεψη Πομπέο είπε ότι «έχει σημασία για γεωπολιτικούς λόγους καθώς συνδέει και δείχνει με αυτόν τον τρόπο που η Ελλάδα μπορεί να είναι παράγοντας σταθερότητας τόσο στα δυτικά Βαλκάνια όσο και την ανατολική Μεσόγειο».