Αλ. Τσίπρας: Αναγκαστήκαμε να επιβαρύνουμε τη μεσαία τάξη

Αλ. Τσίπρας: Αναγκαστήκαμε να επιβαρύνουμε τη μεσαία τάξη

«Αναγκαστήκαμε να επιβαρύνουμε τη μεσαία τάξη κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Δεν ήταν επιλογή μας. Ήταν ανάγκη εθνική για να βγει επιτέλους η χώρα από τα μνημόνια», απάντησε ο Αλ. Τσίπρας στην σχετική ερώτηση.

Σε άλλη μάλιστα ερώτηση, που αφορούσε το «πόσο έχει αλλάξει ο Αλ. Τσίπρας μετά την ήττα στις εκλογές», εμφανίστηκε απολογητικός, λέγοντας ότι τα κόμματα δεν μένουν στάσιμα, προχωρούν, αλλάζουν, «Μου φέρνετε στο μυαλό τον κύριο Κόυνερ του Μπρεχτ. Τον συναντάει κάποιος και του λέει “έχω ένα χρόνο να σας δω, δεν αλλάξατε καθόλου” και απαντά ο κύριος Κόυνερ: «Ωχ, δηλαδή έχω γίνει ένα μνημείο του εαυτού μου». Και τα κόμματα και οι άνθρωποι αν δεν αλλάζουν γίνονται μνημεία του εαυτού τους», χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα σε κίνηση.

Και συνέχισε: «Δεν θέλω να είμαι μνημείο του εαυτού μου. Από το 2008 έχω μεγάλη εμπειρία, έχω κάνει λάθη, έχω δώσει μάχες και έχω συσσωρευμένη πείρα και γερό στομάχι. Είναι αναγκαίο αν θέλεις να είσαι χρήσιμος στους πολίτες να βρεις τις μέγιστες δυνατότητες για να εκπροσωπείς τα συμφέροντά τους. Αυτό γίνεται μέσα από την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα στις συνθήκες που ζούμε».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ναι μεν η Κοινοβουλευτική Ομάδα παρέμεινε η ίδια, αλλά πλέον ο ίδιος πλαισιώνεται από νέα πρόσωπα. Τα νέα πρόσωπα, είπε δεν θα διώξουν εκείνους που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στο κόμμα αλλά θα γίνει ένα «πάντρεμα».