Α. Τσίπρας: Τέλος στα μνημόνια - Δεσμεύτηκα για μια νέα μέρα για τον τόπο μας

Α. Τσίπρας: Τέλος στα μνημόνια - Δεσμεύτηκα για μια νέα μέρα για τον τόπο μας

Το «τέλος» των μνημονίων επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εγκαινιάζοντας σήμερα την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, την ίδρυση της οποίας είχε εξαγγείλει πριν από 11 μήνες.

«Δεσμεύτηκα και για μια νέα μέρα που ξημερώνει για τον τόπο μας» είπε, τονίζοντας ότι δεν είναι άλλη από την 21η Αυγούστου, όταν η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, ημέρα που σηματοδοτεί την «έξοδο από την σκληρότερη περίοδο της ιστορίας μας», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «ειδικά για τα νησιά, το μοναδικό πάγιο ενδιαφέρον της κεντρικής κυβέρνησης αφορούσε τον τουρισμό για τα νησιά και μόνο».

«Αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, να εγκαταλείψουμε αυτή την πολύ κακή παράδοση και να στηρίξουμε έμπρακτα τα νησιά μας», δήλωσε, τονίζοντας ότι βασικό στοιχείο αυτής της στρατηγικής είναι η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδυνάμου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα που αφορούν την Κάλυμνο, ενώ ανακοίνωσε ότι από 1ης Ιανουαρίου 2019 θα εφαρμοστεί σε όλα τα νησιά το μεταφορικό ισοδύναμο, αλλά θα εφαρμοστεί πιλοτικά και η επιδότηση καυσίμων σε μικρά και απομονωμένα νησιά.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με το δήμαρχο Καλυμνίων Ιωάννη Γαλουζή και τους άλλους τοπικούς φορείς. Εκεί, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στους νησιώτες, που δίνουν τη «μάχη» της δικής τους καθημερινότητας. Εξάλλου, πρόσθεσε, μπορεί η χώρα να πέρασε από μια περιπέτεια, όμως τώρα είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι.